24 Kasım 2012 Cumartesi

Hayırsever işadamı Şahin: Dersanelerin kapanmasından yoksul öğrenciler zarar görür

İşadamı Şahin, kapatma kararının
tekrar gözden geçirilmesini istedi
Hükümet tarafından alınan dersanelerin kapatılması kararına bir tepki de Yozgatlı hayırsever işadamı Bilal Şahin’den geldi.

Son olarak Nohutlu Tepesi’ne yaptırdığı seyir terasları, sosyal tesisler ve merkez ilçeye yaptırdığı Bilal Şahin Külliyesi ile Yozgat halkının sevgisini kazanan Şahin, dersanelerin kapatılmasından en büyük zararı dar gelirli ailelerin çocuklarının göreceğini, bunun da eğitimde fırsat eşitsizliğine sebep olacağını söyledi. Şahin, eğitime zarar verecek bu yanlıştan dönülmesini istedi.

İnşallah Başbakanımız bu kararını tekrar gözden geçirir

İstatistiklere göre dersanelere giden öğrencilerin yüzde 85’inin, çocuklarını özel okullara gönderemeyen, aylık geliri 750 TL ve altındaki ailelerin çocukları olduğuna dikkat çeken Şahin, “Dershane ücretlerinin özel okullarla kıyaslanması mümkün değilken kapatma fikrini çok yanlış buluyorum. İnşallah Sayın Başbakanımız, dershanelerin kapatılması fikrini bir kez daha gözden geçirir ve bu yanlıştan dönülür” dedi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

dersanelere zaten dar gelirli ailelerin çocukları gitmiyorki ne özel okulundan bahsediyorsunuz eğitim okulda verilir dershanede değil!