15 Kasım 2012 Perşembe

Sarıkaya’da balıkçılar şikâyetçi: Halk çok az balık yiyor; balık kültürünün geliştirilmesi lâzım

Sarıkaya'da haftada 2 ton balık tüketiliyor
Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde balıkçılık yapan Osman Kuzgun, ilçede balık tüketiminin çok az olduğunu, bunun da balık kültürünün yeterince gelişmemiş olmasından kaynaklandığını ifade etti. Sarıkaya’da haftada yaklaşık 2 ton balık satıldığını belirten Kuzgun, bu miktarın ilçe nüfusuna göre çok düşük olduğunu söyledi. Kuzgun, şöyle konuştu:


“Yaklaşık 25 yıldır bu işi yapıyorum. Halkın da bilgilendirilmesi gerekiyor. Uzmanlar haftada 2-3 defa balık tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Sarıkaya’ya baktığımızda belki yılda evlere 1-2 defa dahi balık girmiyor. İlçemizde ‘yağmur yağmadan, hamsinin kulağına kar değmeden balık yenmez’ deniyor. Aslında bunlar doğru değil. Balık 4 mevsim yenebilir.”

Balık fiyatları hakkında da bilgi veren Kuzgun, “İlçemizde en çok hamsi tüketiliyor ve kilosu 5 liradan satılıyor. İstavrit, palamut, mezgit ve lüfer gibi çeşitlerimiz de az da olsa satılıyor” dedi.

Hiç yorum yok: