15 Kasım 2012 Perşembe

“Seslerle Anadolu” Yozgat’a da gelebilir

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aykut Çınar, “Seslerle Anadolu” adlı müzikal oyunu, turne kapsamında Yozgat’ta da sahnelemeyi düşündüklerini söyledi.

Aykut Çınar, “Seslerle Anadolu”nun istek üzerine Sivas’ta ikinci kez sahnelenmesi münasebetiyle Büyük Otel’de düzenlediği basın toplantısında, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün Türkiye’de 6 yerleşik sahnesinin dışında 12 pilot ilde temsil sunduğunu belirtti. Çınar, “Devlet Opera ve Balesi, 18 ilde düzenli temsillerini gerçekleştirmektedir. Dolayısıyla bu durum, Devlet Opera ve Balesi’nin Türkiye’nin kültür sanat tarihi hayatına katkı yapması anlamındaki görevini yerine getirmesinde önemlidir” dedi.


Sivas’ın yanı sıra Bolu, Yozgat, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Diyarbakır ve Bursa illerine turne düzenlemeyi planladıklarını belirten Çınar, ADOB için 17 Kasım gecesinin önemli olduğunu söyledi. Çınar, o gece Diyarbakır’da “Töre”, Ankara’da “Amazonlar” ve Kayseri’de “Seslerle Anadolu”nun temsil edileceğini ifade ederek, bunun ADOB için bir ilk olduğunu belirtti.

“Seslerle Anadolu” adlı müzikal oyun hakkında bilgi veren Çınar, “Oyun, Türk insanının, her yöreden beğendiği, sevdiği, hiç yabancı olmadığı Türk ezgilerinden oluşuyor. Seyircilerin müzik dinleyeceği bu eserde, Türkiye’nin kültürüyle ilgili bazı ögelerin de altı çizilecek” dedi.

Hiç yorum yok: