21 Kasım 2012 Çarşamba

Sahtekârlık mı, AK Parti’ye komplo mu?

AK Parti Yozgat İl Teşkilatı
usulsüz üye kaydını soruşturuyor
CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan’ın, kendi bilgisi dışında AK Parti’ye üye kaydedildiğine ve bu sebeple CHP üyeliğinin düşürüldüğüne dair açıklaması, Yozgat’ta siyasî gündemin ilk sırasına yerleşti. Kaytan’ın AK Parti’ye üye kaydedilmiş olduğu, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz tarafından da doğrulandı. Açıkgöz, “Bu, CHP İl Başkanını olduğu kadar bizleri de rahatsız etmiştir. Konu ile ilgili araştırmalarımız devam etmektedir. Gerekli işlemler mutlaka yapılacaktır” açıklamasında bulundu.

Şimdi CHP de AK Parti de CHP’lilerin AK Parti’ye kimler tarafından ve hangi maksatla üye kaydedildiğini araştırıyor. Yozgat’ta kimi AK Partililer olayın şaşkınlığını yaşarken, kimileri de bunun kendilerini siyasî ve hukukî bakımdan zor durumda bırakmaya yönelik bir komplo olabileceğini düşünüyor. CHP ise AK Parti’yi suçlayarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Kaytan, “habersiz üyelik” açıklamasını
basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, önceki gün bir basın toplantısı düzenleyerek, Yozgat genelinde kendisinin de aralarında bulunduğu toplam 381 CHP üyesinin, kendi bilgileri dışında AK Parti’ye üye kaydedildiklerini, bu sebeple de CHP üyeliklerinin düştüğünü açıkladı. Kaytan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasî Partiler Sicil Bürosu ile yaptıkları yazışma ile bu durumu belgelediklerini söyledi.

Türkiye genelinde CHP üyesi yaklaşık 57 bin kişinin aynı şekilde AK Parti’ye üye kaydedildiğini ve bu yolla CHP üyeliklerinin düşmesine sebep olunduğunu iddia eden Kaytan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvuru sonucu gelen resmî yazıda “CHP Merkez ilçe teşkilatına 2004 yılı Haziran döneminde üye olarak bildirildiniz. AKP Yozgat Merkez ilçe teşkilatından 2012 haziran döneminde 26.3.2012 tarih ve 348 sayılı yazıları ile üyeliğinizin bildirilmesi üzerine her iki partideki üyeliğiniz düşürülmüştür” denildiğini belirtti.

Kaytan, Yargıtay tarafından bu belgelerin partiye gönderilmesine rağmen, aldığı yazıda ‘AKP’nin 1.6.2012 ve 567 sayılı yazıları gereğince AKP üyeliğiniz aktif olarak devam etmektedir’ denildiğini belirterek, “Hukukî girişimlerimizi yapacağız ve savcılığa suç duyurusunda da bulunacağız” dedi.

Açıkgöz’den cevap

AK Parti Yozgat İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, CHP Yozgat İl Başkanı Kaytan’ın açıklamasının basına yansıması üzerine yazılı bir açıklama yaparak, Kaytan’ın AK Parti kayıtlarında parti üyesi olarak gözüktüğü iddiasını doğruladı. Kaytan, Bu durumun CHP İl Başkanını rahatsız ettiği kadar kendilerini de rahatsız ettiğini belirterek, “Konu ile ilgili araştırmalarımız devam etmektedir. Gerekli işlemler mutlaka yapılacaktır” açıklamasında bulundu. Açıkgöz’ün yazılı açıklaması şöyle:

“CHP İl Başkanı Onur Kaytan, sistemimizde AK Parti üyesi olarak gözükmektedir. İlgili kişinin nasıl üye yapıldığı ile ilgili araştırmalarımız devam etmektedir. İlk etapta görünen o ki, yapılan işlem tamamen sehven yapılan bir hatadan kaynaklanmaktadır. Muhalif bir siyasî parti mensubunun özellikle de İl Başkanının bilerek partimize üye yapılması söz konusu olamaz. Bu, CHP İl Başkanını olduğu kadar bizleri de rahatsız etmiştir. Konu ile ilgili araştırmalarımız devam etmektedir. Gerekli işlemler mutlaka yapılacaktır.”

Şimdi Yozgat halkı bu durumun bir an önce aydınlığa kavuşturulmasını bekliyor.

Yozgat’ta kimi AK Partililer olayın şaşkınlığını yaşarken, kimileri de bunun kendilerini siyasî ve hukukî bakımdan zor durumda bırakmaya yönelik bir komplo olabileceğini düşünüyor. CHP ise AK Parti’yi suçlayarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

(Yozgat Muhabir)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Fahri Açıkgöz e adını şuan vermeyecegim bir ilçede chp lilerin ak partiye üye yapıldığını bundan 1 yıl önce söyledim.hiç ama hiç dikkate almadı,hatta isim isim bildirdim.ilçe başkanlarının bunu kasıtlı yaptıgını,ilçe başkanlığı seçimlerinde bu insanların üyeden ziyade delege yapıldıgını,bunun gerçek akplilere hakaret oldugunu,bunun ileride çok büyük sıkıntılara sebep olacağını söyledim.ama hiç birini dikkate almadı,inanmadı bile hatta neden böyle bir şey yapsınlar ki dedi,ben kendisine bunun mantıklı açıklamasını yaptım,chp den akp ye kaydırılmış ve delege yapılmış insanların kongreye gidip oy kullanmamalarının mevcut başkanlara pasif destek oldugunu anlatamadım.gerçek ak partililerin delege listesine alınmamasının muhalif gruplara sağladıgı dezavantajı anlatamadım..şimdi sakın haberim yok demesin!ispatı mümkün,gerekirse adımla soyadımla yazarım mahçup olur