29 Eylül 2012 Cumartesi

Bozdağ: Sorgun bir cazibe merkezi hâline gelecek

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat’ın Sorgun ilçesinin, yatırımlar tamamlandığında bir cazibe merkezi hâline geleceğini söyledi. Bozdağ, şöyle konuştu:

“Sorgun, termal turizm açısından da önemli bir merkez. Sıkıntıları vardı, aşıldı. Şimdi termal suyla evleri ısınan tek ilçe Sorgun. Şimdi Yozgat’ta apartları bulunan tek yer Sorgun. Turizm açısından avantaj sağlayan tek yer Sorgun’dur. Devam eden yatırımlar tamamlandığında da Sorgun bir cazibe merkezi hâline gelecektir. Bu yapılanlar Sorgunluların eseridir.”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sorgun ilçesinde gerçekleştirilen Toplu Açılış Töreni’ne katıldı.

Sorgun Belediyesi tarafından yaptırılan Asfalt Plenti, 7 park ile birlikte 18 adet yeni aracın hizmete sunulduğu törende konuşan Vali Abdulkadir Yazıcı, “28 yıllık mülkî idare amirliğim dönemine şöyle bir baktığımda burada gördüğüm son derece güzel ve ihtişamlı bir manzara. Altyapı işlerinin neredeyse tamamını bitirdikten sonra artık yer üstüne yatırım yapmak amacıyla bu araç, makine ve teçhizatı bir araya getirmek kolay bir iş değil. Bu gün bu coşku ve mutluluğu birlikte yaşıyoruz. Son yıllarda kamu hizmetlerinin millete sunumunda çok şey değişti. Artık millete efendilik yapmak yok. Çünkü millet, kamu görevlisinin velinimetidir. Herhangi bir iş için kamu kurumunun kapısından içeri giren kişi, o makam ve mevkinin esas sahibidir. Bizler, sizlere hizmet etmekle mükellef kişileriz. Devletimizin hizmetlerinin sizlere en hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlamak bizlerin görevleri arasındadır” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Sorgun’da son yıllarda çok şey değişti. Sorgun’un kanalizasyon sorunu kalmayacak şekilde adımlar atıldı, yatırımlar yapıldı. Sorgun, bu noktada çok az bir bölümü hariç, bu sıkıntılardan kurtarıldı. İçme suyuyla ilgili belediye başkanımızın çabaları yankı buldu. Sorgun, içme suyu meselesini kökten çözecek. 2050 yılına kadar Sorgun’u hiçbir zaman içme suyu diye bir dertle baş başa bırakmayacak. Yenice Barajı Sorgun’umuza geliyor, bununla ilgili birinci kademe ihalesi yapıldı, şu anda çalışmaları bitiyor. Bittikten sonra diğer ihaleleri yapılacak.”

Attıkları adımları, insanların hayatını kolaylaştırmak, refahını, sıhhatini daha iyi noktaya götürmek için yaptıklarını dile getiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlçelerimizin standartlarını yükseltmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Sorgun da bundan en büyük katkıyı, en büyük payı aldı. Hem parkalarıyla, hem asfalt plentiyle, hem de belediyemizin bu gün hizmete sunacağı 18 tane aracıyla Sorgun’da belediyecilik hizmetleri gelişecek, daha iyi noktalara taşınacaktır. Sorgun, termal turizm açısından da önemli bir merkez. Sıkıntıları vardı, aşıldı. Şimdi termal suyla evleri ısınan tek ilçe Sorgun. Şimdi Yozgat’ta apartları bulunan tek yer Sorgun. Turizm açısından avantaj sağlayan tek yer Sorgun’dur. Devam eden yatırımlar tamamlandığında da Sorgun bir cazibe merkezi hâline gelecektir. Bu yapılanlar Sorgunluların eseridir” dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, geçtiğimiz aylarda Kıbrıs’ta yapılan 12 Dev Adam Basketbol Okulları Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olan 12 Dev Adam Basketbolcuları ile yine geçen ay Samsun’da yapılan Türkiye Yıldızlar Tekvando Şampiyonası’nda iki Türkiye ikinciliği kazanan Sorgun Belediyesi Tekvando Takımı oyuncularını kutladı.

Kutlamalar ve hatıra fotografı çekimi sonrasında Sorgun Belediyesi tarafından yaptırılan Asfalt Plenti, 7 park ile birlikte 18 adet yeni araç hizmete sunuldu.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı’nı dolaşan, orada bulunan vatandaşlarla sohbet eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Belediye Kapalı Spor Tesisleri’nde futbol oynayan çocuklarla penaltı atışları yaptı.

Hiç yorum yok: