4 Temmuz 2012 Çarşamba

Pilotlarımızın naaşları denizin dibinde bulundu

22 Haziran’da Suriye tarafından düşürülen RF-4 uçağının pilotları Yozgatlı Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy ile Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın naaşlarının, denizin dibinde olduğu tespit edildi.

Genelkurmay Başkanlığı, pilotlarımızın naaşların gemiye alınma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, uluslar arası hava sahasında Suriye tarafından düşürülen uçak ve pilotları arama kurtarma faaliyetleri hakkında yaptığı yazılı açıklamada, şu bilgiyi verdi:

“22 Haziran 2012 tarihinde, Doğu Akdeniz’de, uluslar arası hava sahasında, Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait RF-4 uçağının enkazının ve pilotlarının bulunması maksadıyla sürdürülen çalışmalarda; pilotlarımız Hv.Plt.Yzb. Gökhan Ertan ve Hv.Plt.Tğm. Hasan Hüseyin Aksoy’un naaşları deniz dibinde tespit edilmiş ve naaşların gemiye alınması çalışması devam etmektedir.

Oğlum ölmedi, şehitlik mertebesine yükseldi

Yozgatlı şehit Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un İstanbul Bağcılar’daki baba evine de acı haber ulaştı. Oğlunun naaşının bulunduğu bilgisini alan şehit babası Osman Aksoy, basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.

“Hepimizin başı sağ olsun” diyen acılı baba, “Allah onu en yüksek mertebeye yükseltti. Bizi de onun şefaatine nail etsin. Benim oğlum ölmedi, benim çocuğum sağ; her gün onu görüyorum” dedi.

Bozdağ’dan başsağlığı mesajı

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Genelkurmay’ın açıklaması üzerine bir taziye mesajı yayınladı. Bozdağ, twitter’da yayınladığı mesajında, “Şehitlerimiz Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan ile hemşehrimiz Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’a Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun” dedi.

Hiç yorum yok: