4 Temmuz 2012 Çarşamba

Başkan Başer, “Havaalanı Çorum’a yapılsın” tartışmalarına nokta koydu: Yozgat’a yapılacak

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı / Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın, Yozgat’la Sorgun arasına havaalanı yapılacağını duyurmalarının ardından, Çorum sivil toplum kuruluşlarının, havaalanının Çorum’un Alaca ilçesine yapılması için lobi faaliyetinde bulunmaları üzerine Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer bir açıklama yaptı.

Havaalanının nereye yapılacağının belirlendiğini ve Yozgat merkez ilçe ile Sorgun ilçesi arasına yapılacağını belirten Başer, Yozgat’a yapılacak olan havaalanından Çorum’un da yararlanabileceğini belirtti.

Başer, Anadolu Ajansı Yozgat Bürosu’nu ziyaretinde yaptığı açıklamada, İç Anadolu Bölgesi’nde gurbetçi sayısının yüksek olduğunu belirterek, hızlı tren ve havaalanı ile Yozgat’ın ulaşım sıkıntısının kalmayacağını kaydetti.

Jeotermal enerji arayışı

Başer, jeotermal enerji alanındaki çalışmaları ile otopark meselesine dair projeleri hakkında da bilgi verdi.

Başer, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından yürütülen jeotermal enerji sondaj çalışmalarının Yozgat Kapalı Cezaevi mevkisinde başladığını söyledi. Başer, “Sıcak su çıkacak diye ümitliyiz. Jeotermal enerjinin Yozgat’ın kalkınmasında birinci derecede önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi. Başer, jeotermal enerjinin Yozgat’a turizm alanında da önemli katkıları olacağını belirtti.

Otopark meselesi

İl merkezinde yaşanan otopark sıkıntısını 3 katlı kapalı otopark ile çözeceklerini ifade eden Başer, parkın üzerinde de vatandaşların dinlenebileceği alanlar oluşturacaklarını kaydetti.

Üniversiteye park

Bozok Üniversitesi’nin yanına Çapanoğlu Kent Parkı gibi bir park daha yapacaklarını açıklayan Başer, “Çalışmalara bu yıl içinde başlayacağız” dedi.

Hiç yorum yok: