20 Temmuz 2012 Cuma

Kün Edebiyat dergisi çıktı

Yozgat’ta faaliyet gösteren Kün Yayıncılık, “Kün Edebiyat” dergisini edebiyat camiasının ilgisine sundu. Dergi, 2 ayda bir yayınlanacak.

“Kün Edebiyat”, ilk sayısının kapak dosyasını “Taşra ve Edebiyat” olarak belirledi. Dergide Anadolu’daki edebî faaliyetler çok yönlü olarak ele alınıyor.

Kün Edebiyat’ta, hikâye yazarı İmdat Avşar’la yapılan mülâkat ile geçen ay vefat eden şair Abdurrahim Karakoç’un ardından kaleme alınan üç yazı da yer alıyor.

Tamamı taşrada bulunan isimlerden oluşan yazar kadrosunda; denemeleriyle Kenan Erdoğan, Ziya Avşar, Faruk Çolak gibi akademisyenlerin yanı sıra, Siyami Yozgat, Mehmet Ali Çakır, Ahmet Yozgat, Celal Kapusuzoğlu, İhsan Kurt, Süleyman Çınarer, Ali Tavşancıoğlu, Ömer Faruk Ünalan, Lütfi Ayhan, Halil Derviş, Selami Celeboğlu, Hüseyin Akbaş, Akın Uyar gibi isimler yer alıyor.

Öykülerde, Ahmet Yozgat, Mustafa Çiftçi, Ercan Köksal, Üzeyir Süğümlü, Yasemin Yıldız, şiirlerde ise Mehmet Güneş, Nur Saka, Mehmet Binboğa, Ahmet Keskinkılıç, Şakir Yücesoy, Emir Arslan Karapaça, Yusuf Özcan, Hasan Çekerek, Payidar Zaraman, Ali Bozok, Fatih Kocatepe imzaları var.

İki ayda bir yayınlanacak olan Kün Edebiyat’ın yayın ilkeleri, derginin editör yazısında şu şekilde belirtiliyor:

“Her şeyden evvel şunu belirtmekte fayda var ki, hiçbir dünya görüşüne, hiçbir ideolojiye yaslanmayacağız. Dünyaya ya da ötesine nereden bakarsa baksın, söyleyecek sözü olan herkese kapımız açık olacaktır. Çünkü biz her bireyin sadece insan olmaktan dolayı değerli, her sözün insana kattığı ile önemli olduğuna inanıyoruz. Ancak tamamen bir başıbozuk çetesi olmayı da istemiyoruz. Moda tabiriyle bizim de bazı kırmızıçizgilerimiz var. Edebiyatı edeb dairesi içerisinde yapacağız. Milletin değerlerine saygılı olacağız. İnsanlık onuruna muvafık düşmeyen hiçbir düşünceye prim vermeyeceğiz.”

Hiç yorum yok: