26 Haziran 2012 Salı

Koskoca banka, Sürmeli Şenlikleri için
sadece 100 Lira bağış yapınca belediye reddetmiş

Kısa adı YESOB olan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Uğur Bektaş’ın, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer’in ziyaretinde dile getirdiği sitemine cevap, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’den geldi.

Uğur Bektaş, ‘Yozgat Tanıtım Günleri’ ve ‘Sürmeli Festivali’ gibi organizasyonlar öncesinde kendilerinden görüş alınmamasından yakınmıştı. Milletvekili Yusuf Başer’le aynı ad ve soyadı taşıyan Başkan Başer, Sürmeli Festivali hakkında Vali Necati Şentürk’le birlikte düzenlediği basın toplantısında, festival toplantılarına sivil toplum kuruluşlarını neden davet etmediklerini açıkladı.

Başer, “Daha önce Sürmeli Festivali’ni düzenlerken işadamları, kamu kurum ve kuruluşları, banka temsilcileri ile toplantılar düzenliyorduk. Ancak yapılan toplantılarda hiçbir şekilde maddi bir destek sağlanmıyordu. Geçen yıl yapılan toplantıda bir bankamız sadece 100 TL yardım yapmak istedi bize, kabul etmedik” diye konuştu.

“Festival”di “şenlik” oldu

Yozgat Valisi Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, Valilik Toplantı Salonu’nda bir basın toplantısı düzenleyerek, bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Sürmeli Şenlikleri hakkında bilgi verdiler. Toplantıya Vali Yardımcısı Kemal Şahin ve Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt da katıldı.

Başkan Başer, “festival” kelimesi yerine Türkçe “şenlik” kelimesini kullanmayı daha doğru bulduklarını belirterek, bundan böyle “Sürmeli Şenlikleri” isminin kullanılacağını bildirdi.

Başer, şenlik toplantılarına sivil toplum kuruluşlarını neden davet etmediklerini de açıkladı. Başer, “Daha önce Sürmeli Festivali’ni düzenlerken işadamları, kamu kurum ve kuruluşları, banka temsilcileri ile toplantılar düzenliyorduk. Ancak yapılan toplantılarda hiçbir şekilde maddi bir destek sağlanmıyordu. Geçen yıl yapılan toplantıda bir bankamız sadece 100 TL yardım yapmak istedi bize, kabul etmedik” diye konuştu.

Festival programı şöyle:

(Fotoğrafı büyütmek için üzerine tıklayınız.)

Hiç yorum yok: