26 Haziran 2012 Salı

Kırşehir’de “Yerköy il olacak, iki ilçe Yerköy’e bağlanacak” söylentisi endişeye sebep oldu

“Allah bu acıyı bizlere bir kere daha yaşatmasın”

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, Kırşehir mahallî basınında yayınlanan “Yozgat’ın Yerköy ilçesinin il yapılacağı, Kırşehir’in Çiçekdağı ve Akçakent ilçelerinin de Yerköy’e bağlanacağına” dair haberler üzerine bir açıklama yaptı. Göçen, “Bazı kaynaklar bu haberleri yalanlıyorlar. Böyle bir durumun olmadığını ifade ediyorlar. Doğrudur, olmayabilir; ancak başta siyasilerimiz olmak üzere tüm toplumun tetikte olması gerekiyor” dedi.

“Bu durumu Kırşehir 1954 yılında yaşadı, Allah bu acıyı bizlere bir kere daha yaşatmasın” diyen Göçen, Çiçekdağı ilçesinin daha önce Yozgat’a, Kaman’ın Ankara’ya, Kırşehir, Mucur, Kozaklı, Hacıbektaş ve Avanos’un da Nevşehir’e bağlandığını hatırlattı.

Göçen, “3 yıl süren müzakereler sonucunda Kırşehir yeniden il olunca tekrar bir araya gelmeye çalışıldı ama Avanos, Hacıbektaş ve Kozaklı gibi çok önemli ilçelerimiz maalesef elimizden alındı ve hâlâ verilmedi” diye konuştu. Göçen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu anda Kırşehir, nüfus kaybeden bir il. Eğer ki Çiçekdağı ve Akçakent Yerköy’e bağlanırsa Kırşehir’in geleceği de tehlikeye düşer. Asıl olan bizim ilçelerimizin alınması değil, bizden alınan ilçelerin, o bölgedeki insanların da çok arzu etmesine rağmen gerçekleşmeyen hadisenin yerine getirilmesi; başta Hacıbektaş olmak üzere Kırşehir’e bağlanması gerekir. Bu konuda da başta siyasîlerimiz olmak üzere tüm toplumuzun uyanık olup tepkisini ortaya koyması gerekir.”

Hiç yorum yok: