22 Haziran 2012 Cuma

Karadeli: Asıl cayırtı o zaman çıkacak

Gazeteci Muammer Karadeli, hastane ihalesinin onaylanması hâlinde hastaneyi yapacak olan firmanın aynı zamanda 25+3 yıl hastanenin işletmeciliğini de yapacağını belirterek, konunun ekonomik arka planına dikkat çekti.

Yozgat’ın günlük gazetelerinden “Yeni Ufuk”un Genel Yayın Yönetmeni Muammer Karadeli, Yozgat’a yeni yapılacak olan hastane konusundaki tartışmaların ekonomi cephesine dikkat çekti. Karadeli, “Son pişmanlık fayda etmeyecek” başlıklı yazısında, şu değerlendirmede bulundu:

“İhale onaylanırsa, firma hastaneyi yapacak. 25+3 yıl hastanenin işletmesini kendisi yapacak. Cihazlarını, alet edevatını, sarfını kendi temin edecek, yurt dışından mal getirecek. Gerekirse yemeğini kendi yapacak; etini, sütünü, meyvesini, sebzesini, kuru gıdasını dışarıdan getirecek. Ve hatta gerekirse güvenlik, temizlik, veri işlemlerini kendisi yapacak. Ya da kendine yakın, tanıdığı veya Yozgat dışındaki bir firmaya verecek. İlacını, medikal malzemelerini, oksijenini, A’dan Z’ye her şeyini dışarıdan temin edecek. Kimse itiraz edemeyecek, “Ne oluyor?” diyemeyecek.

Peki, Yozgat’a bu paydan ne düşecek? İşte muamma, sıkıntı burada. Bugün belli bir kesimi sardığı düşünülen yangın büyüyecek, tüm Yozgat’ı saracak. Asıl cayırtı, o zaman çıkacak. Göreceğiz ki, son pişmanlık fayda etmeyecek…”

Hiç yorum yok: