21 Haziran 2012 Perşembe

Sivil toplum “Hayır!” diyor,
milletvekilleri itiraz istemiyor

Yozgat’ta yeni yapılacak olan 475 yataklı hastanenin, Yozgat’ın en yüksek noktalarından biri olan Esentepe’ye yapılacak olmasına sivil toplum karşı çıkıyor.

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ise, Milletvekili Yusuf Başer’in de katıldığı basın toplantısında, “Hastanenin yerinin yanlış olduğu yönündeki tartışmalar şu anda gereksiz. Çünkü projeler hazırlandı, ihale yapıldı, temel atma seviyesine geldi. Hastanenin yeri belirlendi. Gerekli zemin, etüt ve fizibilite çalışmaları bitti, projesi tamamlandı. Bu saatten sonra yapılacak tartışmaları gereksiz buluyoruz. Bu tür tartışmalar Yozgat’a yapılacak olan hizmetleri aksatır” diye konuştu.

Hastanenin yer seçiminin isabetli olmadığına dair şikâyetler ise, hastane yapımı süreci bu aşamaya gelmeden önce başlamıştı.

Hastalar 1440 rakımlı tepeye nasıl ulaşacak?

Temeli bu yıl içerisinde atılacak olan 475 yataklı hastanenin, Yozgat’ın en yüksek mevkilerinden birisi olan 1440 rakımlı Esentepe’ye yapılacak olmasına sivil toplum tepki gösteriyor.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, daha önce yapılan Kadın Doğum Hastanesinin yer seçiminin de isabetli olmadığını ve özellikle kış aylarında ulaşımda sıkıntılar yaşandığını hatırlatarak, “Şimdi belirlenen yerde daha fazla sorunlar olacağı inancındayım” diyor.

Yozgat Kent Konseyi Başkanı Ünsal Allıoğlu da “Böylesine önemli bir sağlık kurumunun, yerinin yanlış olduğunun kamuoyu tarafından da bilinmesine rağmen göz göre göre Esentepe mevkisine yapılmasına karşıyız” diyor.

Metin Özışık gibi Ünsal Allıoğlu da Kadın Doğum Hastanesi’nde yapılan yanlışlığı hatırlatıyor ve çoğu vatandaşın dolmuş parasını bile bulamadığı Yozgat’ta hastanenin Esentepe’ye yapılmasının büyük bir hata olacağının altını çiziyor.

Hastanenin yer seçimi konusunda esnaflar da rahatsız. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak basın açıklaması yapan bir grup esnaf, hastanenin Esentepe’ye yapılmasının sıkıntılar yaşanmasına sebep olacağını, bu sebeple de henüz geç olmadan bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini dile getirdiler. Esnaflar adına açıklama yapan Eczacı Hüseyin Kamanlı, “Seçilen yer, ulaşım, ısınma, şehir trafiği gibi bir takım sıkıntıları beraberinde getireceği tüm Yozgatlıların malûmudur” diyor.

Milletvekili Soysal: Tartışmalar gereksiz

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ise, Milletvekili Yusuf Başer’in de katıldığı ve Çapanoğlu Kent Parkı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında, artık bu konuyu tartışmanın ‘gereksiz’ olduğunu ileri sürdü.

Soysal, “Çünkü projeler hazırlandı, ihale yapıldı, temel atma seviyesine geldi. Hastanenin yeri belirlendi. Gerekli zemin, etüt ve fizibilite çalışmaları bitti, projesi tamamlandı. Bu saatten sonra yapılacak tartışmaları gereksiz buluyoruz. Bu tür tartışmalar Yozgat’a yapılacak olan hizmetleri aksatır” diye konuştu.

Hiç yorum yok: