9 Mayıs 2012 Çarşamba

Vali Şentürk: Sel zararlarını en aza indirmek için dere yatakları genişletilecek

Sel sebebiyle ekili alanları zarar gören Boğazlıyan ilçesine bağlı Ovakent ve Özler beldesini ziyaret eden Yozgat Valisi Necati Şentürk, sel zararlarını en aza indirmek için dere yataklarının genişletileceğini söyledi.

Vali Şentürk, Kayseri Şeker Fabrikası Kayyum Heyeti ile görüştüğünü belirterek, “Pancar tarlaları zarar gören çiftçimize ücretsiz tohum verecekler” dedi.

Vali Şentürk, sel baskınına uğrayan beldeleri ziyaret etti

Yozgat Valisi Necati Şentürk, selden ekili alanları zarar gören Boğazlıyan ilçesine bağlı Ovakent ve Özler beldesini ziyaret etti.

Boğazlıyan İlçesinde kalabalık bir grup tarafından karşılanan Vali Necati Şentürk, önce Özler beldesine geçti. Özler Belediye Başkanı Salih Ekici’den zarar gören araziler hakkında bilgi alan Vali Şentürk, sel baskınlarının en aza indirilmesi için dere yataklarının genişletileceğini söyledi.

Pancar çiftçisine ücretsiz tohum

Daha sonra selin büyük hasar verdiği Ovakent beldesine geçen Vali Şentürk, belde halkı tarafından çiçeklerle karşılandı. Ovakent Belediye Başkanlığında halkın sorunlarını dinleyen Vali Şentürk, “Kayseri Şeker Fabrikası Kayyum Heyeti ile görüşmelerim oldu. Pancar tarlaları zarar gören çiftçimize ücretsiz tohum verecekler. Devlet, her zaman sizlerin sorunlarını dinleyecektir ve çözüm üretme yollarına gidecektir” dedi.

Eskiden selden zarar gören yerlere devletin doğrudan destek sağladığını fakat yeni çıkan kanunla bunun Tarım Sigortaları Sistemi’ne (TARSİM) bağlandığını belirten Vali Şentürk, “Artık devletimiz sigortanın yüzde ellisini karşılıyor. Bütün çiftçilerimiz sigortalarını yaptırsınlar. İklimler değişti, ne zaman ne olacağını sadece Allah biliyor. Bu sebeple tüm çiftçilerimizin ekili alanlarını sigortalatmaları gerekiyor” diye konuştu.

Ovakentli kadınlar tarafından ikram edilen gözlemelere de teşekkür eden Vali Şentürk, kadınlarla bir süre sohbet ettikten sonra selden zarar gören tarlalarda incelemelerde bulundu.

Hiç yorum yok: