8 Mayıs 2012 Salı

Teşvik toplantısı organizasyon kurbanı oldu

Gazeteci Muammer Karadeli, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın da katıldığı ‘Yeni Teşvik Yasası ve Devletin Katkıları’ konulu panelin, Cuma saatine denk gelmesi sebebiyle amacına ulaşamadığını ifade etti.

Karadeli, panelin kısa kesildiğini, zaman darlığı yüzünden milletvekilleri Soysal ve Başer ile Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Özışık’ın konuşamadıklarını belirtti.

Yozgat’ın günlük olarak yayınlanan gazetelerinden “Yeni Ufuk”un Genel Yayın Yönetmeni Muammer Karadeli, “Geçen Cuma” başlıklı yazısında, 4 Mayıs Cuma günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen ‘Yeni Teşvik Yasası ve Devletin Katkıları’ konulu panele dair eleştirilerini kaydetti.

Panelde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a ‘süngerli ve deriden birinci sınıf makam koltuğu’ tahsis edilirken, Vali Necati Şentürk’e, diğer Milletvekilleri Yusuf Başer’e, Ertuğrul Soysal’a ve Belediye Başkanı Yusuf Başer’e ‘üretimden kalkmış, ince profilli sandalye’ tahsis edildiğine dikkat çeken Karadeli, “Sanırım birileri koltuk ve makamı korumanın telaşında” diye yazdı.

Salonun hınca hınç dolu olduğunu ve pek çok izleyicinin ayakta kaldığını belirten Karadeli, bu ilgiye rağmen Cuma namazına geç kalmak endişesiyle panelin kısa kesildiğini, zaman darlığı yüzünden milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer ile TSO Başkanı Metin Özışık’ın konuşamadıklarını kaydetti.

Karadeli, “Yine her zamanki bilindik manzara. 10.30’da başlayan, 12.30’da sona ermesi gereken 2 saate sıkışmış bir program. ‘Program yetişir mi, Cuma vaktine biter mi?’ telaşı. Her zamanki gibi yetişmedi, yine erken bitirildi. Hâlbuki işin kolayı var. O zaman Cuma program yapmayacaksın. Yapacaksan da Cuma’dan önce yapmayacaksın” diye yazdı.

Karadeli, çevre illerden ve ilçelerden gelen yatırımcı sayısının dikkat çekici olduğunu ancak Yozgat’tan bir elin parmağı kadar işadamının programa ilgi göstermediğini de not ettiği yazısında, Yozgat’a yatırım yapılması konusundaki umutsuzluğunu şöyle dile getirdi:

“Daha önce de benzer toplantılar yapılmıştı. O işadamlarından kaçı Yozgat’a geldi? Bugüne kadar ne yaptı? Hangi taahhüt yerine getirildi?..”

(Yozgat Muhabir)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

herkes olaya kendi cephesinden bakıyor ama gerçekleri gören yok ne yatırımcı ne vekil nede gazeteci