8 Mayıs 2012 Salı

Eğitim gönüllüsü Turgut Paşer vefat etti

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesinde öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması için gece gündüz demeden çaba harcayan eğitim gönüllüsü Turgut Paşer, tedavi gördüğü Kayseri Devlet Hastanesi’nde vefat etti.

Paşer’in cenazesi, doğum yeri olan Sarıkaya ilçesine bağlı Bebek köyündeki camide kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Mide kanseri teşhisi konulan Turgut Paşer, yaklaşık 2 yıldır aralıklarla tedavi görüyor, son 6 aydır da hastanede yatıyordu. 44 yaşında hayata veda eden Turgut Paşer, evli ve 4 çocuk babasıydı.

Her zaman öğrencilerin ihtiyaçlarıyla ilgilenen, onların dertleriyle dertlenen hizmet dostu Turgut Paşer’in, hasta yatağında da kendini ziyaret edenlerden öğrencilerinin durumunu sorduğu öğrenildi. Onu yakından tanıyanlar, kendi hâlinde küçük bir esnaf olan Paşer için, “Her zaman öğrencilerin ihtiyaçlarıyla ilgilenir, eğitimlerini en güzel şekilde sürdürebilmeleri için hiç bir fedakârlıktan kaçınmaz, gece gündüz demeden çalışıp didinirdi” ifadelerini kullanıyorlar.

Hiç yorum yok: