5 Mayıs 2012 Cumartesi

Bozdağ: Yozgat’a yatırım yapanların hizmetkârıyız

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat’a yatırım yapan herkesin hizmetkârı olacaklarını söyledi.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda ‘Yeni Teşvik Yasası ve Devletin Katkıları’ konulu panel düzenledi.

Panele konuşmacı olarak Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık ve Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, panelde yaptığı konuşmada, ülkenin her tarafına yatırımların gitmesinin Türkiye’yi önemli bir noktaya getirdiğini belirterek, “Biz bunları yaparken bölgeler arası gelişmişlik farklarını ortadan kaldırmak için ciddi adımlar attık. 2003, 2006 ve 2009 yılında dönemin ihtiyaçlarını gözeterek teşvik sistemlerini yeniledik ayrıca belli dönemlerde kısmi teşvikleri de uygulamaya koyduk. Yozgat her dönemde bu teşvik sisteminden azami derecede istifa etmesi gereken iller arasında yer aldı ve bu noktada önemli katkılar gördü” dedi.

“Bütün işadamlarımızdan istirham ediyorum, artık yeni şeyler yapmak için yeni adımları atmaya hepimizin ihtiyacı var” diyen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz sizin yardımcınız, hizmetkârınız olalım, siz de yeni adımları atın. Hem siz kazanın hem Yozgat kazansın hem Türkiye kazansın. El birliğiyle bu süreçleri birlikte işletirsek çok yararlı olacağına inanıyorum. Her yatırım yapan kardeşimizin biz yanındayız, hizmetkârıyız. Hangi anlayıştan, hangi görüşten, nereden, hangi ilden olursa olsun bunların hiçbirine bakmaksızın, bakmak isteyenlere de asla izin vermeden hepsinin hizmetkârı olacağız. Kim yatırım yapmak istiyorsa, yurt dışından gelen yatırımlar dahil, Türkiye’nin bütün illerinden gelen yatırımlar dahil, hangi ekipten, hangi yerden olursa olsun gelen bütün yatırımlar için biz aynı noktada duracağız ve her türlü desteğimizi vereceğiz.”

Toplantıda Ekonomi Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Yurdal Şahin, Yeni Teşvik Sistemi ve Yatırımlarda Devlet Yardımları konusunda bir sunum yaptı. Sunum sonrası katılımcıların sorularını cevaplayan Dr. Mehmet Yurdal Şahin ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bir kez daha yatırımcıları Yozgat’a bir davet ettiler.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, daha sonra Yozgat’tan ayrıldı.

Hiç yorum yok: