7 Mayıs 2012 Pazartesi

Bozdağ: Sulama alanlarında birçok adımlar atacağız

Yozgat’ın Yerköy ilçesi Sekili beldesine Bağlı Çakırhacılı köyünde yağmur duasına katılan Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, “Önümüzdeki süreç içerisinde sulama alanlarında birçok adımlar atacağız. Çok net söylüyorum, Yozgat’ta bir tek damla boşa akan su bırakmayacağız” dedi.

Yozgat Muhabir, 2 Mayıs’ta “Yağmur duası tamam, ya sulama teknikleri?” başlıklı yazıyla sulamanın önemine dikkat çekmişti.

Bozdağ, yağmur duası ve cami açılışına katıldı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bazı inceleme, ziyaret ve açılış programlarına katılmak üzere 6 Mayıs Pazar günü Yozgat’a geldi.

Bozdağ, Yerköy ilçesi Sekili beldesinde düzenlenen karşılamanın ardından, Çakırhacı köyünde düzenlenen 4. Hacet Bayramı’na katıldı. Hacet Bayramı’na Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can, Yerköy Kaymakamı Bayram Gale ve bazı daire müdürleri de iştirak etti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yağmur duası öncesi yaptığı konuşmada, yapımı devam eden barajları hatırlattı ve sulama konusunda birçok adım atacaklarını söyledi. Bozdağ, şunları söyledi:

“Bu kaynakları verimli kullanma noktasında hepimizin üzerine büyük görevler düşüyor. Ülkemizde ve Yozgat’tın her yerinde boşa akan suları, insanımızın faydasına sunmak için önemli çalışmalar yapılıyor. Yozgat özeline baktığımızda bu konuda ciddi adımlar atıldığını görüyoruz. Çekerek ilçemizde Süreyya Bey Barajı tamamlanmak üzere bağlantı çalışmaları devam ediyor. Yozgat merkezde Musabeyli Barajı’nın temeli atıldı. Musabeyli Barajı tamamlandığında hem Yerköy’ün hem Yozgat’ın içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Öte yandan bu barajımızla Yozgat merkez ile Yerköy’ün bazı arazilerini sulama imkanı bulacağız. Gelingüllü Barajı’nın yapımı devam ediyor. Yani suyu tarla ile buluşturma projeleri devam ediyor. Önümüzdeki süreç içerisinde sulama alanlarında birçok adımlar atacağız. Çok net söylüyorum, Yozgat’ta bir tek damla boşa akan su bırakmayacağız. Bütün sularımızı milletimizin, insanımızın faydasına olacak bir şekilde kullanacağız.”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve beraberindekiler, daha sonra Akdağmadeni ilçesine bağlı Dayılı köyüne giderek, köylüler tarafından yaptırılan caminin açılış törenine katıldı.

Törene, Vali Necati Şentürk, Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can, Akdağmadeni Kaymakamı Hüseyin Engin Sarıibrahim, Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, belde belediye başkanları ve vatandaşlar da iştirak etti.

Heyet, daha sonra da Belekcehan beldesine geçerek, Belediye Başkanı Şahin Arısoy’u ziyaret etti. Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi alan Bozdağ, vatandaşlarla da bir süre sohbet ettikten sonra ziyaretini tamamladı.

Hiç yorum yok: