16 Mart 2012 Cuma

Türküler salonu doldurdu

Yozgat Belediyesi tarafından kurulan Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu’nun bahar sezonundaki ilk konserine vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen konseri, Yozgat’ın mülkî amirleri de ilgiyle takip ettiler.

Konseri, Vali Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Recep Yalçınkaya, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, İdare Mahkemesi Başkanı Bekir Demirci, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yıldırım Şafak, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, bazı daire müdürleri çok sayıda vatandaş dinledi.

Şef Adnan Şahin’in yönetiminde birbirinden güzel türküleri seslendiren koro, izleyenlerin takdirini kazandı.

Vali Necati Şentürk konser sonrası Koro Şefi Adnan Şahin’e Hayri İnal Konağı işlemeli halı tablo ve çiçek hediye etti.

Protokol üyelerinin de koro elemanlarına gül hediye ettiği konser sonrası Vali Necati Şentürk, yaptığı konuşmada, konseri çok beğendiğini ifade ederek “İlimizin sosyal ve kültürel açıdan gelişimine önemli katkıları olan ve Nida Tüfekçi’nin adını memleketi Yozgat’ta yaşatan koromuzu tebrik ediyorum” dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, koroyu merhum Nida Tüfekçi’nin adının yaşatılması için kurduklarını belirterek, “Şehrimize sanatçının anıtını yaptık. Koromuz diğer illerde de konser veriyor. Bu yıl bahar konserini veren koromuzu kutluyorum. İnşallah bundan sonra sık sık konserler verecekler” dedi.

Hiç yorum yok: