16 Mart 2012 Cuma

Koçak: Kadınlarımız tarımın gizli kahramanlarıdır

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ünal Koçak, “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” isimli tarıma yönelik bilgi yarışmasında yaptığı konuşmada, “Bizim kadınlarımız, tarımın gizli kahramanlarıdır. Bu kadınlarımız, eğitimleri artırıldığı takdirde tarıma daha fazla katkı vereceklerdir” dedi.

“Kadın Çiftçiler Yarışıyor”

Yozgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” yarışması düzenlendi.

Grad Eser Otel’de düzenlen yarışmaya Yozgat Merkez ilçe ile Akdağmadeni, Aydıncık, Çayıralan, Sorgun, Yerköy, Sarıkaya ilçelerinden 7 kadın çiftçi katıldı.

Yarışma öncesi bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ünal Koçak, bu yarışmayı kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda kadın çiftçilerin performansını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu artırmak amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Koçak, gerek dünyada gerekse ülkemizde tarımsal üretim ve beslenmede en büyük rolün kadınlar tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, “Bizim kadınlarımız tarımın gizli kahramanlarıdır. Bu kadınlarımız, eğitimleri artırıldığı takdirde tarıma daha fazla katkı vereceklerdir. Kadınlarımız her işin başındadır. Kaliteli ürün üretiminde kadınlarımıza daha fazla görev düşmektedir” dedi.

Yarışmada, dereceye giren kadın çiftçilere altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmada, Yerköy ilçesinden katılan Münevver Şahingöz birinci, Aydıncık’tan katılan Ayşe Çıtak ikinci olurken, Sorgun’dan katılan yarışmacı Menekşe Yaşar da üçüncü oldu.

Birinci olan yarışmacı Münevver Şahingöz 30 Mayıs 2012 tarihinde Çankırı’da yapılacak bölge finalinde Yozgat’ı temsil edecek.

Yarışmayı, Vali Yardımcısı Erdoğan Temizyürek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müfettişi Ali İhsan Hare, Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Şaban Güçlü, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve yarışmacıların yakınları izledi.

Hiç yorum yok: