16 Mart 2012 Cuma

Boğazlıyan TOKİ Konutları sakinleri:
Camimiz 2007’den beri ibadete açılmayı bekliyor

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesindeki Bahariye Mahallesi’nde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 2007 yılında temeli atılan 320 konutta oturan vatandaşlar, konutlarla birlikte temeli atılan ancak inşaatı bir türlü tamamlanamayan camilerinin bir an önce ibadete açılmasını istiyorlar.

Mahalle sakinlerinden Memiş Öztürk, bu konuda şunları söyledi:

“TOKİ buraya 320 dairelik toplu konut yaptı. Hak sahipleri evlerine taşındı ancak ibadetimizi yapacağımız camimiz tamamlanmadı. TOKİ’nin bazı projelerde cami inşaatını “su basmanı”na kadar yaptığı diğer kısmı ise müftülüğün yapması gerektiğini öğrendik. Bizim camimiz için de bu projenin uygulanıp uygulanmadığını bilmiyoruz. Biz ister TOKİ iste müftülük, kim yaptıracaksa camimizin tamamlanmasını istiyoruz.”

İbadet etmek için caminin bodrum katını döşediklerini ve camiye imam atandığını belirten Öztürk, “Caminin çatısı olmadığı için akıyor. İçeride ibadet edemiyoruz. Akan yerlere kova koyduk, kova dolunca sular ibadet ettiğimiz yere taşıyor. Biz camimizin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz” dedi.

Cami inşaatında hiçbir tedbir alınmadan demirlerin açıkta bırakıldığına dikkat çeken Mehmet Çağırman ise, “Çocuklarımız tamamen inşaat hâlinde olan camide oynuyor ve tehlikenin farkında değiller. Yetkililer, çocuklarımıza bir şey olunca mı sesimizi duyacak?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Gelen misafirlerine 320 konutun arasında bir cami olmadığını söyleyemediklerini belirten Fatih Koçak da, “Kimse sesimizi duymuyor. Başbakanımızın haberi olsa hemen talimat verip bu camiyi tamamlatır. TOKİ mi yapacak, müftülük mü yapacak, bizi camimizin tamamlanmasını ve ibadete açılmasını istiyoruz” dedi.

Hiç yorum yok: