28 Mart 2012 Çarşamba

Türkiye’nin en modern hayvan barınağı Yozgat’ta

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, 400 bin Lira’ya mal olan ve maliyetinin yüzde 45’i Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan sağlanan hibe desteğiyle karşılanan 400 hayvan kapasiteli barınağın, Türkiye’nin en modern hayvan barınağı olacağını söyledi.

Lüks otel gibi…

Yozgat Belediyesi tarafından 20 dekar alan üzerine yaptırılan ve tamamlanmak üzere olan Hayvan Barınağı’nda karantina odası, 100 metrekarelik açık ve yarı açık bakım alanları, hamile ve yavru hayvanlar için özel oda, gıda deposu, ameliyathane, veteriner odası, idari büro ve bekçi odası bulunacak.

Barınağa getirilen hayvanlar, tedavileri yapıldıktan sonra tekrar alındıkları ortama bırakılacak.

Başkan Başer, barınakta incelemede bulundu

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, hayvan barınağında incelemelerde bulundu. Başer, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en modern hayvan barınağının Yozgat’a yapıldığını söyledi. Başer, şöyle konuştu:

“Türkiye’de en modern hayvan barınağını yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın da yüzde 45 hibe desteğiyle kalanını da belediyemiz imkânları ile tamamladık. Burada yaklaşık 400’e yakın kedi ve köpeği barındırma imkânımız olacak. Sokak hayvanlarını topladıktan sonra aşılarını yaptıracağız. Gerekli tedavileri olacak. Kısırlaştırma işlemi yaptırıldıktan sonra uygun olanlar tekrar doğaya bırakılacak. Diğer hayvanların da burada veteriner kontrolünde bakımları yapılacak. Hakikaten bunları canlı olarak düşünürsek olması gereken hizmetleri gerçekleştiriyoruz.”

400 bin Lira’ya mal oldu, birkaç ay sonra hizmete açılacak

Hayvan barınağının, merkez ilçenin yanı sıra çevre ilçelere de hizmet vereceğini belirten Başer, “İlimizde bu yıl kış şartları ağır geçti. Karlar eridikten sonra buranın eksiklerini gidererek, birkaç ay içerisinde sokak kedi ve köpeklerini koyma imkânımız olacak. Buranın maliyeti 400 bin lira civarında oldu. Bu paranın yüzde 45’ini biz hibe olarak aldık, geri kalanını ise belediyemiz tarafından karşıladık” diye konuştu.

Hiç yorum yok: