27 Mart 2012 Salı

Okulu bırakan lise öğrencileri mercek altında
Kuş: Sebeplerini araştırıyoruz, toplantı yapacağız

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, “Öğrencilerimiz liseye kaydını yaptırıyor, belirli bir zaman geçtikten sonra okuldan ayrılıyor. Biz ayrılma sebeplerini araştırıyoruz” dedi.

Kuş, önümüzdeki günlerde bütün okul idarecileri ile bir toplantı yapacaklarını, Bozok Üniversitesi’nden bir hocanın, öğrencilerin liseden ayrılma sebepleri ve bu konuda neler yapılması gerektiği hakkında idarecilere bilgi vereceğini bildirdi.

Kuş, Yozgat merkez ve Sorgun ilçesinde ikili eğitim yapan okul ve öğrenci sayısının çok fazla olduğunu belirterek, “Öncelikle ikili eğitimi tekli eğitime düşürmemiz gerekiyor” dedi.

Saim Kuş’tan İHA’ya özel açıklamalar

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İhlas Haber Ajansı (İHA) Yozgat Bürosu’nu ziyaret ederek, eğitimde karşılaştıkları meseleler ve hedefleri hakkında açıklamada bulundu.

Saim Kuş, bir ülkenin veya bölgenin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmesindeki en önemli etkenin eğitim olduğunu belirterek, “Çocuklarımıza en iyi eğitimi vermek zorundayız. Bu sebeple de öncelikle fizikî şartları yerine getirmeliyiz” dedi.

Yozgat’ta eğitimdeki başarı seviyesini yükseltmek için bir dizi çalışma başlattıklarını belirten Kuş, bu konuda şunları söyledi:

“Yozgat merkez ve Sorgun ilçemizde ikili eğitim yapan okul ve öğrenci sayımız çok fazla. Öncelikle ikili eğitimi tekli eğitime düşürmemiz gerekiyor. İkincisi, birleştirilmiş sınıfları ayırmak, her sınıfa bir öğretmen sağlamak için çalıyoruz. Yine eğitimde en önemli faktörlerden birisi ailenin eğitime dahil edilmesidir. Öğrenci, öğretmen ve veli ilişkileri ne kadar iyi olursa, öğrencinin başarısı da o derecede artmaktadır. Biz de öğrenci, öğretmen ve veli ilişkilerini artıran projeler üretiyoruz. Bazı okullarımızda seminerler düzenliyoruz.

Bizim başka bir çalışmamız ise, liselere kayıt yaptıran tüm öğrencilerimizin mezun olmasını sağlamak. Öğrencilerimiz liseye kaydını yaptırıyor, belirli bir zaman geçtikten sonra okuldan ayrılıyor. Biz ayrılma sebeplerini araştırıyoruz, bu sebepleri uzmanlara iletiyoruz. Önümüzdeki günlerde tüm okul idarecileri ile bir toplantı yapacağız; üniversiteden bir hocamız da öğrencilerin ayrılma sebeplerini ve bu konuda neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler aktaracak.”

4+4+4 konusunda sorun yok

4+4+4 eğitim sistemine yönelik altyapı çalışmaları konusunda da hazırlık yaptıklarını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Kuş, “4+4+4 eğitim sistemi Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek. Biz bu yasa çıkmış gibi hareket ederek kendi durumumuzu gözden geçirdik. Şu an için bir sıkıntı gözükmemektedir. İş Adamımız Bilal Şahin, Yozgat merkeze bir okul yapma sözü verdi. O okulumuz yapılırsa, yine 24 derslikli bir Anadolu Lisesi inşaatı sürüyor, bu okulumuz da tamamlanırsa, sıkıntı yaşamayacağız. Bu okullarımız tamamlandığında merkezdeki diğer okullarımız da öğrenci açısından oldukça rahatlayacak” diye konuştu.

Hiç yorum yok: