27 Mart 2012 Salı

2009’dan bu yana 3 kere il başkanı değişti
AK Parti Yozgat İl Kongresi 21 Nisan’da

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, il kongresinin 21 Nisan Cumartesi günü yapılacağını duyurdu.

AK Parti Yozgat İl Başkanlığı son yıllarda çalkantılı süreçlerden geçti. 2009 yılında il kongresi 3 kere ertelendi. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 6 Temmuz 2009’da yapılan toplantısında alınan kararla, Yozgat İl Teşkilatı feshedildi ve bu karar aynı akşam Yozgat İl Başkanlığı’na tebliğ edildi.

Daha sonra Yozgat Barosu Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Genel Merkezi tarafından İl Başkanlığına atandı. Başer, Baro Başkanlığı ve İl Başkanlığı görevini birlikte yürüttü. Başer, 12 Haziran 2011’de yapılan Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti’den milletvekili adayı olarak il başkanlığı görevinden istifa etti.

Dönemin AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘kongreden sonra göreve gelen il başkanlarının kesinlikle istifa etmemeleri’ şeklindeki talimatına rağmen eski İl Başkanı Yusuf Başer’in, milletvekili aday adayı olmasını eleştirdi. Çiçek, Başer’i rakip olarak gördüğü iddialarını ise yalanladı.

Üçüncü sıradan aday gösterilen Başer’in milletvekili seçilmesi sebebiyle boşalan AK Parti Yozgat İl Başkanlığı görevine, 2011 yılı Şubat ayında Avukat Fahri Açıkgöz atandı.

Hâlen bu görevde bulunan Fahri Açıkgöz, 26 Mart’ta yayınladığı twitter mesajında, 2012 il kongresinin 21 Nisan Cumartesi günü yapılacağını duyurarak, “Yozgat İl Başkanlığı kongresine tüm AK Parti ailesi davetlidir” dedi.

Kongrede Fahri Açıkgöz’ün karşısına il başkanı adayı olarak çıkabilecek isimler olduğu ileri sürülüyor.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: