25 Aralık 2011 Pazar

Yerköy’e süt işleme tesisi kurulması planlanıyor

Yozgat’ın Yerköy İlçesi’ne kurulması planlanan süt işleme tesisinin hayata geçirilmesinin mümkün olup olmadığını tespit etmek amacıyla çalışmalar yapılıyor.

Kısa adı ORAN olan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 2011 Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında, önce Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde bir araştırma-inceleme birimi oluşturulacak.

Bu birim de, Yerköy’e bağlı 56 köy ve 2 beldede kaç tane büyükbaş ve küçükbaş hayvan olduğunu, bu hayvanların ırklarını, bunlardan elde edilen süt miktarını ve buna benzer bilgileri derleyip bilgisayar ortamına kaydedecek. Elde edilen bu bilgiler istikametinde, Yerköy’e süt işleme tesisi kurulup kurulmayacağına karar verilecek.

ORAN ‘İzleme ve Değerlendirme Birimi’ (İDB) Uzmanları Mustafa Eren ve Metin Ergöktaş, Yerköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü ziyaret ederek bir toplantı yaptılar. Toplantıya, Proje Koordinatörü Fikret Solak ve projede görevlendirilen ziraat mühendisleri de katıldılar.

Toplantıda, ORAN İDB Uzmanları tarafından Program Uygulama Esasları, Satınalma Planı ve Harcama Takvimi, Görünürlük Kuralları gibi konularda bilgi verildi; uygulama aşamasında ortaya çıkabilecek problemlerin çözüm yolları üzerinde fikir ve bilgi alışverişinde bulunuldu. Böylece, projenin uygulama aşamasında nasıl bir yol izleneceği genel hatlarıyla belirlendi.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: