25 Aralık 2011 Pazar

Sorgun caddelerine park etmenin saati 1 Lira

Sorgun İlçesi’nde trafik sıkışıklığı yaşanan 7 caddede, 26 Aralık Pazartesi gününden itibaren, 09.00-19.00 saatleri arasında araçlarını park eden sürücülerden her saat için 1 Lira ücret alınacak. Tam gün park ücreti 5 lira, aylık abone 75, yıllık abone bedeli ise 750 Lira olarak belirlendi.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ilçe nüfusunun giderek artması ve özellikle araç sayısında meydana gelen artış sebebiyle Cumhuriyet, Kadir Çetin (Cengiz Topel), Muhsin Yazıcıoğlu, Müftüoğlu, Santral, Muzaffer Çetin ve Hükümet Caddelerinde aşırı şekilde trafiğin sıkıştığını, bunu önlemek için bu şekilde bir uygulamaya gittiklerini söyledi.

Şimşek, “İlçemizin özellikle ana caddelerinde sıkışan trafik sorununu çözmek, ortak ve adil park yapmayı sağlama keyfi ve uzun park yapmanın önüne geçmek için bu caddelerde araç parklarının ücretli olması gerekiyordu. Ayrıca bu ücretli park olayı ile kısmen de olsa bazı gençlerimize iş olanağı sağlamış olacağız” dedi.

Başkan Şimşek, daha önce de bazı caddelerde paralı park uygulaması başlattıklarını, ancak ihaleyi alan firmanın işi yürütemeyerek bıraktığını bu sebeple de yeniden ihaleye çıkmak zorunda kaldıklarını kaydetti.

Hiç yorum yok: