24 Aralık 2011 Cumartesi

Roma Hamamı şeklinde arabaşı yaptı

Sarıkaya Belediyesi tarafından düzenlenen altın ödüllü arabaşı yarışmasına katılan yarışmacılardan birisi, yarışmaya Sarıkaya İlçesi’ndeki tarihî Roma Hamamı şeklinde hazırladığı arabaşı ile katıldı.

Sarıkaya Belediyesi, ilçedeki tarihî Roma Hamamı’nı ve kaplıcaları tanıtmak amacıyla “Bazilica Therma Günleri” adını verdiği bir çalışma başlattı. Belediye, “Bazilica Therma Günleri” kapsamında bir de ‘Altın Ödüllü Arabaşı Yarışması’ düzenledi.

Yarışmaya katılan arabaşı yemekleri arasında, bazı arabaşı tepsileri ilginç görüntüleriyle dikkat çekti. Yarışmacılardan birisi, yarışmaya Sarıkaya İlçesi’ndeki tarihî Roma Hamamı şeklinde hazırladığı arabaşı ile katılırken, diğer bir yarışmacı ise arabaşı üzerine Arapça ‘Allah’ yazdı.

Kaplıcalar bölgesinde tarihî Roma Hamamı’nın önünde düzenlenen yarışmaya 13 yarışmacı katıldı. Jüri üyelerinin lezzet, sunum ve hazırlanış kategorileri üzerinden değerlendirme yaptıkları yarışmada birinci olan yarışmacı Nazife Yüksel, ödülünü Vali Necati Şentürk’ün elinden aldı.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: