24 Aralık 2011 Cumartesi

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer:
Yozgat, tarım ve hayvancılığın başkenti olacak

Et Entegre Tesisleri’nin Et ve Balık Kurumu’na devredilmesinin fikir babası olduğunu vurgulayan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, bu şekilde kurulan kombinanın bölgenin en büyük kombinası durumunda olduğunu belirterek, “İnanıyor ve ümit ediyorum ki önümüzdeki dönem içerisinde Yozgat, tarımın ve hayvancılığın başkenti olacak” dedi.

Başer’lerin basın toplantısı

AK Parti Yozgat İl Teşkilatı, Haftalık Değerlendirme Toplantısı’nı tarihî Hayri İnal Konağı’nda yaptı. Yozgat’ın geleneksel yemeklerinden arabaşı’nın ikram edildiği toplantıda, Yozgat’a getirilen hizmetler ve projeler hakkında da bilgi verildi.

Toplantıya AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, aynı adı taşıyan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, ve AK Parti İl Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

TBMM Fransa Dostluk Grubu’ndan istifa ettim

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, TBMM Fransa Dostluk Grubu’ndan istifa ettiğini açıkladı.

Bu haftanın aynı zamanda Mehmet Akif Haftası olduğunu hatırlatan Yusuf Başer, “Mehmet Akif ve arkadaşları, Atatürk ve arkadaşları, Gazi Meclis, Fransa’yla nasıl geçmiş dönemde mücadele etti ise bizler de AK Partili vekiller olarak, “Asım’ın nesli” olarak, misli ile Fransa’ya cevap vereceğiz. Hem ekonomik anlamda hem kültürel anlamda hem de siyasî anlamda gereken neyse onlara cevabı vereceğiz. Biz inanıyoruz ki bu noktada kaybeden Fransa olacaktır. Ben, TBMM Fransa Dostluk Grubu üyesiydim. Meclis Başkanlığı’na, Fransa Dostluk Grubu’ndan istifa ettiğimi bildirdim. Bu hususun da tüm Türkiye kamuoyu ve Yozgatlı hemşehrilerim tarafından bilinmesini istiyorum” diye konuştu.

Yusuf Başer, daha sonra Yozgat’a getirilen hizmetler ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başer, Callpex tarafından kurulan çağrı merkezinin Yozgat’ta 1000 kişiye iş imkânı sağlayacağını belirterek, “Bin Yozgatlı kardeşimiz, iş aramak için civar illere gitmeyecek, Ankara gibi büyük şehirlere göç etmeyecekler” dedi.

İlçeleri ve beldeleriyle birlikte Yozgat’ı yaşanabilir bir şehir hâline getirmek için çalıştıklarını ifade eden Milletvekili Başer, AK Parti Yozgat İl Başkanı olduğu dönemde Yozgat Belediyesi ile birlikte Et Entegre Tesisleri’nin Et ve Balık Kurumu’na (EBK) devredilmesi için mücadele ettiklerini belirterek, “Sanıyorum fikir babası biziz” dedi.

Başer, fabrikaların özelleştirildiği bir dönemde söz konusu tesislerin EBK’ya devredilerek Yozgatlı çiftçilerin hizmetine verilmiş olmasının AK Parti hükümetinin Yozgat insanına verdiği değerin göstergesi olduğunu söyledi. Başer, “İnanıyor ve ümit ediyorum ki önümüzdeki dönem içerisinde Yozgat, tarımın ve hayvancılığın başkenti olacak. Şu an EBK Kombinası zaten bölgenin et kombinası durumunda” diye konuştu.

Başer, ihalesi yapılan Yozgat Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binasının en kısa zamanda hizmete gireceğini, 2012 yılında su tutmaya başlayacak olan Musabeyli Barajı’nın Yozgat’ın 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacağını, Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu’nun kapasitesinin 2012’de ilâve 500 öğrenciye daha eğitim verecek hâle geleceğini söyledi.

Yozgat mega projelerle gelişecek

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, 2012 yılında inşasına başlanacak olan ve 2015 yılında tamamlanması planlanan 3 katlı otopark projesi hakkında bilgi verdiği konuşmasında, eski sanayi sitesinde başlatılacak olan kentsel dönüşüm projesi ile kangren hâline gelmiş bir meseleyi halledeceklerini ifade etti. Başkan Başer, “2012’de Yozgat mega projelerle gelişecek” dedi.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz de, il ve ilçe kongrelerinin demokrasi şöleni havasında geçtiğini belirterek, “Bu birlik ve beraberlik Yozgat’a hizmet olarak yansıyacaktır” dedi.

Hiç yorum yok: