20 Aralık 2011 Salı

Rektör Uçar, TBMM’deki Bozok Zirvesi’nde konuştu: Ana hedefimiz kırsal kalkınma olmalıdır

Ana hedef kırsal kalkınma
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu tarafından TBMM’de düzenlenen ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın da katıldığı ‘Bozok Zirvesi’nde, üniversitenin ana hedefinin ‘kırsal kalkınma’ olması gerektiğini söyledi.


Tarımda, turizmde, kültürde topyekûn kalkınma

Rektör Uçar, “Bu ana tema içerisinde yer alabilecek ‘kırsal turizm’den ‘köy sosyolojisi’ne ve ‘yerel kültürel değerlerin muhafazası’na; ‘tarımsal işletmecilik’ten ‘tarıma dayalı sanayilerin geliştirilmesi’ne ve ‘hayvancılıkta mekanizasyon ve modernizasyon’a kadar pek çok konu başka üniversitelere göre fark yaratabilir” dedi.

Hayvansal Üretim Yüksekokulu kurulacak

Zirvede bir de müjde veren Rektör Uçar, “İlimizin hayvancılık gelişimine katkıda bulunmak amacıyla 4 yıllık Hayvansal Üretim Yüksekokulu kurulum çalışmalarını da başlatmış bulunuyoruz” dedi.

Göreve geldiğinde ilk desteği tarıma vermişti

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar’ın göreve başladıktan sonraki ilk icraatı da tarıma destek vermek olmuştu.

Rektör Uçar, Yozgat’ın Kadışehri İlçesi’ne bağlı Kabalı Köyü’nde hayata geçirilen “Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi”ne destek olmak amacıyla Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Bahçe Tarımı ile Tıbbî ve Aromatik Bitkiler bölümü açılması için üniversite senatosunda karar aldıklarını ve onay için Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’na gönderildiğini bildirmişti.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: