20 Aralık 2011 Salı

Hastane, Sorgun TOKİ Konutları bölgesine yapılacak

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Sorgun’a yapılması planlanan 300 yataklı hastanenin yerinin TOKİ Konutları bölgesi olarak belirlendiğini bildirdi.

Soysal, İleri gazetesi editörü Tarık Yılmaz’a yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanımız Ahmet Şimşek’in de desteği ve katkısı ile hastane yerinin ilçe girişindeki TOKİ konutları bölgesi olması kararlaştırıldı. Bakanlıktan arsa tahsisi ile ilgili parasal ihtiyaç da çözüme kavuştu. İnşallah hastanemizin yapımı noktasında hiçbir pürüz kalmadı. Sorunun çözümü noktasında verdiği destekten ötürü Belediye Başkanımız Ahmet Şimşek’e ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Hastanenin temelinin önümüzdeki bahar aylarında atılacağını kaydeden Soysal, hastanenin, ilçenin gelişimine önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.

Tarık Yılmaz: Ayrılıkçı zihniyet yıkılıyor

İleri gazetesi editörü Tarık Yılmaz, konuyu değerlendirdiği “Yozgat-Sorgun arası çok uzak değil” başlıklı köşe yazısında, hastanenin Yozgat-Sorgun arasına yapılacak olmasını, yıllardır süre gelen ayrılıkçı zihniyete vurulmuş bir darbe olarak değerlendirdi.

Yılmaz, “Bu tür adımların atılması, siyasilerin, milletin vekilliğini yapan kişilerin bu işe ön ayak olması, bir köhne zihniyetin bittiğini ya da bitmek üzere olduğunun ta kendisi. (…) ‘Yozgat-Sorgun arasına yapılacak hastane’nin müjdesini veren Milletvekili Sayın Soysal, yatırımın hayat bulmasında emeği olan Sayın Bozdağ ve emeği geçen her kimse, Sorgun’a sadece hastane kazandırmıyor, ayrılıkçı zihniyeti yıkarak yeni ama aydınlık bir yarının temelini atıyorlar.” diye yazdı.

Hiç yorum yok: