29 Aralık 2011 Perşembe

Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ’ın
balkon ve teras mobilyaları Yozgat’tan

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde bambu ve kestane ağacından mobilya üreten bir firmanın müşterileri arasında ünlü siyasetçilerle bürokratlar da var.

Erciyas Bambu Mobilya’nın üretim sorumlusu Mustafa Güler, “Birçok tanınmış ünlü isim bizim bu ürünlerimizi kullanıyor. Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ’ın evlerinin balkon ve teraslarında bizim Akdağmadeni’nde yoğun el emeği ile bambu ve kestane ağaçlarından ürettiğimiz bu mobilyalar kullanılıyor” dedi.

Akdağmadeni’den Çankaya Köşkü’ne

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde Endonezya’dan ithal edilen bambu ve yerli kestane ağaçlarından üretilen mobilyalar, başta Cumhurbaşkanlığı Köşkü olmak üzere, siyasilerin ve ünlülerin evleri süslüyor.

2000 yılından itibaren Akdağmadeni’nde bambu sektöründe imalat yapan Erciyas Bambu Mobilya’nın üretim sorulusu Mustafa Güler, yaptığı açıklamada, Türkiye’de bambu ağaçlarından mobilya üreten 4 fabrikadan biri, İç Anadolu Bölgesi’nde ise tek olduklarını söyledi.

Güler, bambu ağacından üretilen mobilyaların teraslarda, iç mekanlarda, mutfaklarda özellikle kafeteryaların ön kısımlarında çok yoğun şekilde kullanılan bir ürün haline geldiğini kaydetti.

Gül, Arınç, Bozdağ bizim ürünlerimizi kullanıyorlar

Güler, “Ürünlerimizi Ankara’daki mağazamızdan yurt içi ve yurt dışına biz pazarlamaktayız. Ankara’da özellikle Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, bürokrat kesim, milletvekilleri ve askeri yetkililer, bizim devamlı çalışmış olduğumuz müşterilerimiz arasında. Birçok tanınmış ünlü isim bizim bu ürünlerimizi kullanıyor. Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ’ın evlerinin balkon ve teraslarında bizim Akdağmadeni’nde yoğun el emeği ile bambu ve kestane ağaçlarından ürettiğimiz bu mobilyalar kullanılıyor” dedi.

Fabrikalarında 25 kişiye istihdam sağladıklarını, ülke ve ilçe ekonomisine kendilerinin de bir katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten Güler, “Fabrikamızda mobilya üretiminde Endonezya’dan ithal ettiğimiz bambu ağaçlarını ve yerli kestane ağacı kullanıyoruz. Kestane ağacı ömür açısından daha uzun ömürlü. Fiyat olarak da diğerlerine nazaran daha uygun. Bizim ürünlerimiz tamamen emek ile oluşturulan ürünler. Tamamen el emeğine dayalı, makine kısmı çok az. Dolayısıyla işçilik yoğun olarak kullanılan ürünler imal ediyoruz” diye konuştu.

Eskiden bambu ağaçlarından üretilen mobilyaların sıklıkla sahillerde kullanıldığını, ancak zamanla bu algının değiştiğini anlatan Güler, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim satış pazarımız daha çok Ege, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi. Aynı zamanda yurt dışına Irak, Suriye, Azerbaycan, Kıbrıs gibi bazı ülkelere ihracat yapmaktayız. Bambunun fiyatı halk arasında bilindiğinin aksine çok pahalı değil. Normal oturma grubu ile aynı fiyata denk geliyor. Ayrıca bizim ürünlerimiz diğer piyasada üretilen ürünlere göre daha kaliteli. Biz ürünlerimize 10 yıl garanti veriyoruz. Taşıması kolay. Deforme olduğu zaman, bir yeri zedelendiği zaman tamiratı çok kolay. Uzun ömürlü, kullanışlı bir ürün.”

Ürettikleri bambu mobilyaları ile talebe yetişmekte güçlük çektiklerini belirten Güler, kapasiteyi artırmayı planladıklarını, ancak çalıştıracak personel bulamadıklarını ifade etti.

Hiç yorum yok: