29 Aralık 2011 Perşembe

Hem dolandırıldılar, hem suçlu oldular
Bozdağ, çiftçinin sesine kulak verecek mi?

Geçtiğimiz günlerde Yozgat başta olmak üzere toplam 17 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyon sonucunda, 96 kişi yakalanarak gözaltına alınmış, yapılan sorgulama sonrasında 12 kişi, suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde faaliyetlerde bulunmak, resmî belgede sahtecilik, dolandırıcılık, vergi usul kanununa muhalefet ve tehdit suçundan tutuklanmıştı.

Ancak, operasyon sonrasında, dolandırıcılardan bilmeden sahte fatura alan çiftçiler, ciddi ölçüde mağdur oldular. Çiftçiler, kilogram başına alacakları 50 kuruşluk destekten olurken, 5 yıl süre ile tarımsal desteklerden mahrum kalma tehlikesiyle de karşı karşıya kaldılar.

Yozgat’taki mağdur çiftçilerden Recep Demirci, yozgatgazetesi.com’un “TBMM’ye Açık Mesaj Hattı”na gönderdiği mesajında, Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’dan yardım istedi.

Çiftçi Recep, şunları yazdı:

“Saygılar Sayın Vekilim, sizden ricamız Yozgatlılar olarak sahte fatura işine bir çare bulmanız. Biz ne maliyeci ne de muhasebeciyiz. Ürünümüzü sattık, faturayı alıp gerekli kuruma teslim ettik. Nerden bilelim sahte fatura olduğunu? Madem sahteyse gerekli kurumlar parayı ödemeden ilgilenip parayı ödememelilerdi. Şimdi bu sahtekârlığı kurumların çiftçiye yüklemesi bence büyük yanlış. Bu konuda Yozgatlıya yardımcı olursanız seviniriz, saygılar.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: