19 Kasım 2011 Cumartesi

Paravan şirketle 3 milyonluk vurgun yapmışlar

Gaziantep polisinin, aralarında Yozgat’ın da bulunduğu 12 ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonda, tarım sektörüyle ilgili paravan şirket kurarak devleti dolandıran 62 kişi yakalandı.

Sahte evrak düzenleyen ve devletin çiftçiye verdiği destek paralarını hortumlayan suç örgütünün, ilk belirlemelere göre 3 milyon Liralık vurgun yaptığı belirlendi. Bu rakamın 30 milyon Lira’ya kadar çıkabileceği belirtiliyor.

Liderliğini Mehmet K.’nin yaptığı iddia edilen organize suç örgütünün, Nurdağı’da tarım sektöründe faaliyet göstermek üzere paravan şirketler kurduğu tespit edildi.

Örgütün, sahte evrak düzenleyip çiftçilerden mal alıyormuş gibi müstahsil raporu hazırladığı, bunu da borsaya onaylattığı belirlendi.

Devletin çiftçiye verdiği destek paralarını düzenledikleri bu sahte evraklar yoluyla hortumladıkları öğrenilen şebekenin, kamu kurumlarını ciddi oranda zarara uğrattığı ortaya çıkarıldı.

Bunun üzerine Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatlarıyla Gaziantep merkezli olarak, Hatay, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Van, Batman, Adıyaman ve Malatya’da 70 adrese eşzamanlı olarak operasyon düzenlendi. Operasyonda, devleti dolandırdıkları iddia edilen 62 kişi yakalandı.

Hiç yorum yok: