24 Kasım 2011 Perşembe

400 yataklı hastanenin ihalesi yapıldı

Yozgat’ta Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı tarafından kurulacak 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ihalesi yapıldı.

400 Yataklı Yozgat Eğitim Araştırma Hastanesi, yapım işleri ile ürün ve hizmetlerin temin edilmesine yönelik açık eksiltme ihalesi yapıldı. İhaleyi, en avantajlı teklifi sunan Sıla. Bil. Eğt. İnş. Taah. Tic. Sağ. Hizm. Ltd. Şti. - Şentürkler Müh. İnş.Taah. Turizm ve Tic. A.Ş. - Medical Park Sağlık Hizmetleri AŞ. iş ortaklığı kazandı.

İhale komisyonunca, ihaleyi alan ortaklığın finansal modeli, proje teklifi gibi konularda detaylı incelemeler başlatıldı.

Yüklenici firma, Yozgat’a yapılacak hastanenin projesinin finansmanını, uygulama projesini, tasarımını, inşaatını, medikal cihaz ve diğer ekipmanlarının tedarikini ve tesisi için gerekli mefruşatı sağlayacak.

Yüklenici firma, ayrıca tesislerin bakım ve onarımı, görüntüleme, laboratuvar ve diğer tıbbî destek hizmetleri ile bilgi işlem, sterilizasyon, çamaşır, temizlik, güvenlik ve yemek dâhil olmak üzere destek hizmetlerinin sunumunu sağlık hizmetleriyle uyumlu olarak ve bakanlık onayını alarak, ticarî alanların yapım ve işletmesini de üstlenecek.

Kamu özel ortaklığı modeli ile gerçekleştirilecek olan projenin sözleşme süresinin, 2 yılı yapım, 25 yılı da işletme dönemi olmak üzere 27 yıl olduğu bildirildi.

Hiç yorum yok: