19 Kasım 2011 Cumartesi

Başer: Kılıçdaroğlu’dan kazandığımız tazminatı Van’a ve Somali’ye yardım olarak göndereceğiz

AK Partili Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açtıkları 20 bin liralık tazminat davasını kazandıklarını ve bu parayı Van ve Somali’deki yardıma muhtaç insanlara göndereceklerini söyledi.

Başkan Başer, Çapanoğlu Kent Park Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, 2008 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açtıkları 20 bin liralık tazminat davasının kendi lehlerine sonuçlandığını açıkladı.

Başer, “2008 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Grup Başkanvekili iken Yozgat Belediye Başkanlığımızı ve şahsımı hedef alan ve zan altında bırakan asılsız açıklamalarda bulunmuş ve biz de bunların aslının olmadığına dair Sayın Kılıçdaroğlu’na 20 bin liralık tazminat davası açmıştık. Yargılama işlemleri sonucunda yapılan incelemelerde hiçbir usulsüzlük olmadığı, yapılan harcamaların tamamen kamunun menfaati doğrultusunda ilimizin güzelleştirilmesi ve yeşillendirilmesi noktasında olduğu yönünde rapor verildi. Yargılama işlemleri devam ediyor. Ama buradaki ayağı tamamlanmış oldu” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun, kendilerini 7 dekarlık alanın ağaçlandırılması ve yeşillendirilmesi çalışmasında yüksek miktarda harcama yaptıkları iddiasıyla yanlış ve asılsız suçlamalarda bulunduğunu, kendilerinin de bu sebeple tazminat davası açtıklarını hatırlatan Başer, şu açıklamada bulundu:

“Halbuki biz 7 dekar değil 84 dekar alanın ağaçlandırılması, çiçeklendirilmesi ve yeşillendirilmesi ile ilgili çalışma yaptık. Bu bilgilerden dolayı ilimize alınan çiçek ve ağaçların bedellerinin çok yüksek olduğu kanaatiyle dava açılmıştı. Bu açıklamaların tamamen yalan ve asılsız olduğu, 2008 yılından bugüne belediyemizin yaptığı hizmetler hem Danıştay hem de İçişleri Balkanlığı’nın göndermiş olduğu müfettişler tarafından incelenmiştir. Yapılan incelemelerde hiçbir usulsüzlük olmadığı, yapılan harcamaların tamamen kamunun menfaati doğrultusunda olduğu tespit edildi.”

Kılıçdaroğlu’nun, 2008 yılında Yozgat’taki yerel gazetelerden aldığı yalan ve yanlış haberlere istinaden belediye ve şahsını karalama kampanyası içine girdiğini söyleyen Başer, “Biz Kılıçdaroğlu’dan alacağımız bu tazminatı daha önce halkımıza ikramlarda bulunacağız diye açıklamıştık. Fakat Van depreminin yaşanması ve Somali’deki insanların sıkıntılarının giderilmesine bir nebze katkıda bulunmak için bu 20 bin liralık tazminatı oraya göndereceğiz” dedi.

Hiç yorum yok: