5 Eylül 2011 Pazartesi

Yerköylü müteşebbisler, Vali Şentürk’ün desteği ile kabuksuz kabak çekirdeği üretecekler

Yerköylü Kâmil ve Kenan Çınar kardeşler, Avrupa’da 100 gramı 5 Euro’ya satılan “Kabuksuz kabak çekirdeği” üretiminin Yozgat’ta desteklenmesi için Vali Necati Şentürk’ü ziyaret ederek, beraberinde götürdükleri kabağı kesip ürün hakkında bilgi verdiler.

Çınar kardeşlerin verdikleri bilgilerden tatmin olan Vali Şentürk, İl Tarım Müdürü Ünal Koçak’a önümüzdeki yıl uygun bölgelere bu ürünün dikilmesi ve üretiminin desteklenmesi talimatı verdi.

Yerköylü müteşebbislerin başarısı

Almanya’da çiçekçilik yapan Kâmil ve Kenan Çınar kardeşler, Yozgat’ın Yerköy ilçesinde ürettikleri kabuksuz kabak çekirdeğinin üretiminin desteklenmesi için, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık ile beraber Vali Necati Şentürk’ü makamında ziyaret ettiler.

Çınar kardeşler, kendi ürettikleri ve yanlarında götürdükleri kabağı, Vali Şentürk’ün odasındaki sehpanın üzerinde keserek, ürün hakkında bilgi verdiler.

Fideleme yöntemi ile ürettikleri ve her bir kabaktan 300 gram kabuksuz çekirdek elde ettiklerini belirten Kamil Çınâr, şu açıklamada bulundu:

“Yurt dışında yağı, ekmeği ve tatlısı yapılan ayrıca da kuruyemiş olarak kullanılan bu ürünün oldukça geniş bir pazarı var. Prostat hastalığına da iyi geldiği bilinen bu ürünün 100 gramı 5 Euro’ya satılmaktadır. Şimdiye kadar Türkiye’de üretiminin olduğunu hiç duymadığımız bu ürünün Yozgat’ımız için marka bir ürün olabileceğini düşünerek başta Valimiz Necati Şentürk olmak üzere yetkililere tanıtma kararı aldık.”

Kamil ve Kenan Çınar kardeşlerden “Kabuksuz kabak çekirdeği” hakkında bilgiler alan Vali Necati Şentürk İl Tarım Müdürü Ünal Koçak’a önümüzdeki yıl uygun bölgelere bu ürünün dikilmesi ve üretiminin desteklenmesi talimatı verdi.

Hiç yorum yok: