4 Eylül 2011 Pazar

Şehit annesinden komutanlara: Oğlumun öcünü alın

Tunceli’deki hain saldırıda şehit olan askerlerden Jandarma Teğmen Fuat Bahadır Buharalıoğlu’nun annesi Ayten Buharalıoğlu, şehit oğlunun Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen cenaze töreninde kendisine başsağlığı dileyen komutanlardan oğlunun öcünü almalarını istedi. Acılı anne, gözyaşları içinde “Ne olur oğlumun öcünü alın. Oğlumun kanı yerde kalmasın” dedi.

Bozdağ: Terör bitene kadar mücadelemiz devam edecek

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, şehit Jandarma Teğmen Fuat Bahadır Buharalıoğlu’nun cenaze töreni öncesi, şehidin baba evine taziya ziyaretinde bulundu.

Basına kapalı olarak yapılan ziyaret sonrası kısa bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Öncelikle şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehit ailemizi ziyaret ettik, başsağlığı dileğinde bulunduk, ailemiz gayet metin. Türkiye terörle mücadelesini her zaman ifade ettiğimiz gibi kararlılıkla sürdürecektir. Terörle her boyutuyla içeride, dışarıda, ekonomik, sosyal, siyasî, güvenlik ve diplomatik boyutlarıyla mücadele devam edecektir. Terörle mücadelemiz Türkiye’de terör sorun olmaktan çıkana kadar devam edecektir. Bu noktada her adımımızı tereddütsüz attık, atmayı da sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bozdağ’ın şehit evinden çıkışı sırasında bir vatandaş, “Sayın Bakanım, Kandil bu kadar uzak mı?” diye seslendi.

1 yorum:

İsmail Düğenci dedi ki...

HEYHAT
Yıllardır hep şehit edebiyatı yaparlar,kanı yerde kalmayacak derler.
Derler oğlu derler.
Birde yanlış bir inanış var.Şehitlere rahmet dilemek gibi.Şehitlere rahmet dilenmez.Onlardan şefaat dilenir.Zira,onlar rahmete garkolmuşlardır.Allah bizleri onların şefatine nail eylesin.
Bir atasözsü var,Ya Devlet başa,ya kuzgun leşe diye.
Devlet ,devlet gibi olmalı.
58 yaşındayım hep edebiyat duydum.
Şehit annesi bizimde anamız.
Allah sabrını versin.
Edebiyat yapanlara bakın,oğullarını batıda asker yapmak için çaba sarfederler.Benim üç oğlumda güneydoğuda askerlik yaptı.Hemde Hakkari ve şırnak'ta.
Şehit annesinin ve babasının ellerinden öpüyorum.