17 Ağustos 2011 Çarşamba

İran’la Yozgat nasıl yan yana geldi?

Ankara Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri çerçevesinde İran ve Yozgat evlerinin açılışı yapıldı.

Etkinliğe Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç, Isfahan Vali Yardımcısı Dr. Muhammed Mehdi İsmaili, İran Ankara Büyükelçisi Behmen Hüseyinpour ve davetliler katıldı.

Törende konuşan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, bu etkinliğin diğer belediyelere de örnek teşkil etmesini dileyerek küçülen dünyada kültürümüzü diğer insanlara tanıtabilecek yeni imkânların doğması temennisinde bulundu.

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç da yaptığı konuşmada etkinlikte emeği gençlere teşekkür ettikten sonra federasyonları hakkında bilgi vererek tüm katılımcıları Afrika’daki açlıkla mücadeleye çağırdı.

Keçiören Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan haber şöyle:

Keçiören’de İran-Yozgat buluşması

Keçiören Belediyesi 3. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin on beşinci gecesinde İran ve Yozgat bir araya geldi.

Keçiören Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar yemeğiyle başlayan 3. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nin on beşinci gecesi, İç Anadolu kültürünün en belirgin özelliklerini taşıyan Yozgat ile güçlü bir tarihi ve kültürel geleneğe sahip olan İran’ın buluşmasına sahne oldu. İftar yemeğinin ardından uluslararası etkinliklerin gerçekleştirildiği Fatih Stadı’na geçen davetliler Fars kültürünün etkileyici güzelliğine tanıklık ettiler.

İran ve Yozgat evlerinin açılışından sonra Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilk konuşmacı olarak kürsüye çıkan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Ülkemizin ve milletimizin büyüklüğüne yakışır bir etkinliği gerçekleştirdiğimiz için mutluluk duyuyorum. İnanıyorum ki bütün Keçiörenliler’de aynı gerekçeyle bu mutluluğa ortak oluyorlar” dedi. Yüzyıllardır aynı sınırı paylaştığımız İran’ın kadim bir kültürün temsilcisi olduğunu vurgulayan Başkan Ak, Yozgat’ın da Anadolu kültürünün önemli bir temsilcisi olduğunu hatırlatarak tüm katılımcılara etkinliğe katkılarından dolayı teşekkür etti.

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç da yaptığı konuşmada etkinlikte emeği gençlere teşekkür ettikten sonra federasyonları hakkında bilgi vererek tüm katılımcıları Afrika’daki açlıkla mücadeleye çağırdı.

Konuk ülke İran adına ilk konuşmayı yapan Isfahan Vali Yardımcısı Dr. Muhammed Mehdi İsmaili ise bu tür etkinliklerin her şeyden önce iki kardeş ve dost ülke insanlarının gönüllerinin bir araya gelmesini ve yakınlaşmasını beraberinde getirdiğini ifade ederek Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a ve etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

İran Ankara Büyükelçisi Behmen Hüseyinpour da konuşmasında üç yıldır Ankara’da bulunduğunu ve bu etkinliklere katıldığını dile getirdikten sonra geçen yıl iki milyon turistin İran’dan Türkiye’ye geldiğini belirterek Keçiörenlileri’de İran’a davet etti. Son yüzyılda Türkiye-İran ilişkilerinin zirveye çıktığını belirten Hüseyinpour, “Bu etkinliği düzenledikleri için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum “ dedi.

Son konuşmacı olarak kürsüye gelen AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer de bu etkinliğin diğer belediyelere de örnek teşkil etmesini dileyerek küçülen dünyada kültürümüzü diğer insanlara tanıtabilecek yeni imkanların doğması temennisinde bulundu.

Protokol konuşmalarının ardından gerçekleştirilen plaket ve hediye takdimlerini İranlı Kevser İlahi Grubu’nun seslendirdiği muhteşem ilahiler izledi. İran’a ait geleneksel Zurhane oyununun da sergilendiği gece, Isfahan’dan gelen Rumî Müzik Grubu’nun seslendirdiği birbirinden güzel ezgilerle son buldu.

Hiç yorum yok: