20 Temmuz 2011 Çarşamba

Yanık: Köylerin hayat standardını artırarak,
köyden kente göçü önlemeye çalışıyoruz

Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, KÖYDES ve Özel İdare imkânlarıyla köylerdeki hayat standardını artırmak suretiyle köyden kente göçü önlemeyi amaçladıklarını söyledi.

Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, köylerin yol, içme suyu, kanalizasyon ve parke taşı gibi temel sorunlarının büyük bölümünü çözdüklerini söyledi. Böylece köylerdeki yaşam kalitesinin arttığını belirten Yanık, “KÖYDES’le amaç, insanların yaşam standardını arttırarak, köyden kente göçü önlemektir. Bunun yanı sıra sosyal projelere de ağırlık vererek, tamamen yaşanacak yerler yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Yanık, Köylerin altyapı eksikliklerini gidermenin yanı sıra, birtakım sosyal projeleri de hayata geçireceklerini söyledi.

İl Özel İdaresi olarak, kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşların talepleri doğrultusunda, tüm köylerde çocuk oyun parkları kurmayı hedeflediklerini belirten Yanık, “KÖYDES ve Özel İdare imkânlarıyla köylerin yol, içme suyu, kanalizasyon ve parke taşı gibi temel sorunlarının büyük bölümünü çözdük. Köylerimizde yaşayan çocuklarımız için her köyde oyun parkı oluşturacağız. 2011 yılında 15 adet oyun parkı kurduk ve yılsonuna kadar daha fazla köyde çocuk oyun parkı oluşturacağız. Şehirlerimizde olan sosyal imkânların köylerimizde de olmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: