20 Temmuz 2011 Çarşamba

Yozgat, AB Hibe Programları
başarı sıralamasında 23’üncü sırada

Avrupa Birliği (AB) tarafından Türkiye’ye sağlanan Katılım Öncesi Mali Yardımı kapsamında yürütülen Hibe Programları aracılığı ile Yozgat’ta toplam 31 projeye hibe desteği sağlandı. Yozgat’ta başarılı olan 31 projeye sağlanan hibe desteği toplam 5 milyon 754 bin 420 Euro tutarında.

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye geneli kapsamında illere göre yapılan başarı değerlendirmesinde Yozgat, sağlanan hibe desteği itibariyle 23. sırada yer alıyor.

Yozgat’ta AB Hibe Programları kapsamında finanse edilen projelere Merkezi Finans ve İhale Biriminin web sayfasında yer alan “Hibe Veritabanı”ndan ulaşmak mümkün.

Avrupa Birliği tarafından Türkiye’ye sağlanan Katılım Öncesi Mali Yardımı kapsamında Yozgat’ta uygulanan projeler, “AB Hibe Programları Kapsamında Finanse Edilen Projeler” ve “Pilot Proje Uygulamaları” olmak üzere iki başlık altında değerlendiriliyor. Bu tasnife göre, AB Hibe Programları kapsamında başarılı olan 31 projeye hibe desteği sağlandı. Pilot Projeler kapsamında ise 13 proje hayata geçirilmiş durumda.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: