18 Temmuz 2011 Pazartesi

Eski Sarıkaya Kaymakam Vekili
Mehmet Kılıçlar Emniyet Genel Müdürü oldu

80’li yıllarda Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’nde Kaymakam Vekilliği yapan Tokat Artova doğumlu Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, geçici görevle Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atandı.
Kılıçlar, “Tevdi edilen yeni görevimin öneminin farkındayım. Eskişehir Valiliği’nde olduğu gibi, bu önemli görevi de en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağım” dedi.

Mehmet Kılıçlar’ın özgeçmişi

Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, 1965 yılında Tokat ili Artova ilçesinde doğdu. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu.

1985 yılında Samsun Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Sırasıyla Yozgat-Sarıkaya ve Ankara-Haymana Kaymakam vekilliği, Giresun-Yağlıdere, Elazığ-Kovancılar Kaymakamlıkları, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı Temsilciliği, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. 30 Aralık 2005 tarih ve 9864 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Mardin Valisi olarak atandı. 22 Aralık 2008 tarih ve 14448 sayılı Bakanlar kurulu kararı ile Eskişehir Valisi olarak 5 Ocak 2009 tarihinde görevine başladı.

1990-1991 yılları arasında ABD’de 1 yıl süreli İngilizce ve meslekî konularda eğitim, Japonya’da Kamu Yönetimi, Fransa ve Singapur’da meslekî konularda seminerlere katıldı. İyi derecede İngilizce bilen Kılıçlar, evli ve iki çocuk babası.

Hiç yorum yok: