18 Temmuz 2011 Pazartesi

Silvan saldırısını İçişleri Bakanlığı da soruşturacak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Diyarbakır Silvan’da 13 askerimizin şehit edildiği saldırı hakkında Genelkurmay Başkanlığı tarafından idarî soruşturma açıldığını ve bu konuda bazı komutanların görevlendirildiğini belirterek, Bakanlar Kurulu toplantısında İçişleri Bakanlığı’na da inceleme talimatı verildiğini bildirdi.

Arınç, sınır ötesi harekâtın toplantıda gündeme gelmediğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu ve muhabirlerin sorularını cevapladı.

İç güvenlikle ilgili konular kapsamında, Diyarbakır Silvan kırsalındaki saldırı konusunda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın bilgiler verdiğini anlatan Arınç, daha sonra konunun bütün bakanlar tarafından görüşüldüğünü, konu hakkında yeterli bilgi edinilmeye çalışıldığını söyledi. Arınç, şu açıklamada bulundu:

“Şüphesiz basına yansıdığı kadarıyla 13 askerimizin şehit edildiğini ve 7 askerimizin yaralı olarak tedavi altında bulunduğunu biliyoruz. Olay takip edilmektedir. Genelkurmay Başkanlığımız idari soruşturma açmıştır ve bununla ilgili komutanları görevlendirmiştir. İdari bakımdan yapılacak soruşturma sonuçları daha sonra Başbakanımıza takdim edilecektir.

Bakanlar Kurulumuzda konunun İçişleri Bakanlığımızın da görev alanında olduğu düşünülmüş ve İçişleri Bakanlığımız tarafından da olayla ilgili inceleme yapılması talimatı verilmiştir. Dolayısıyla İçişleri Bakanlığımızın da kendi görev alanı içinde bulunan konular üzerinde inceleme yapacağını söyleyebilirim.”

Arınç, bir gazetecinin, “Muhalefetin sınır ötesi operasyon çağrıları var. Sınır ötesi operasyon gündemde mi?” sorusu üzerine, şunları söyledi:

“Sınır ötesi operasyon her zaman konuşulur. Bununla ilgili Bakanlar Kuruluna verilen bir yetki henüz süresi dolmadı. Hükümet ihtiyaç duyduğu anda silahlı kuvvetlerimize bu konuda talimat verebilir ve böyle bir olay gerçekleşebilir. Ama bugünkü toplantımızda böyle bir ihtiyaç ve böyle bir operasyonun yapılması konusunda hiçbir görüşme olmadı. Muhalefetin belki olayın etkisiyle yaptığı bir çağrı olabilir veya 'Böyle bir yöntem düşünülüyor mu?' diye sorusu olabilir. Hayır, şu anda elimizde yetki olmasına rağmen, şartların gerektirmesi halinde de uygulanacağı bilinmesiyle tekrar hükümet böyle bir konuyu gündeme getirmiş değil.”

Hiç yorum yok: