9 Temmuz 2011 Cumartesi

Çiçek: Hayırsever işadamlarımız da var,
hayır sevmez işadamlarımız da…

Temel atma töreni için Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile birlikte Yozgat’a gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, törende yaptığı konuşmada, sözünde durmayan Yozgatlı işadamlarına sitem etti.

Yozgat’ın, üniversite sayesinde daha hızlı gelişeceğini belirten Çiçek, hayırsever işadamları Erdoğan Akdağ ve BilalŞahin’e teşekkür ettikten sonra, “Hayrı sevmeyen hemşehrilerimiz de var. Söz verdikleri halde sözlerini yerine getirmediler” dedi.

Çiçek ve Bozdağ’a davul zurnalı karşılama

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kızılay tarafından yaptırılacak olan 250 kişilik Kız Öğrenci Evi, Aşevi ve Afet Müdahale Deposu’nun temel atma törenine katılmak üzere öğle saatlerinde memleketleri Yozgat’a geldiler.

Çiçek ve Bozdağ, Yozgat’ın girişinde protokol mensupları ve vatandaşların katıldığı kalabalık bir grup tarafından davul zurna eşliğinde karşılandı.

Karşılamaya Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekileri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Engin Ünalan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, ilçe ve belde belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, törende yaptığı konuşmada, Kızılay olarak ilk defa TBMM Başkanı eliyle bir temel atma töreni gerçekleştirdiklerini belirterek, “TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevi döneminde de Kızılay’a en büyük desteği vermiştir. Bugün temelini atacağımız bu tesislerin Yozgat’a kazandırılmasında da kendisinin büyük gayretleri olmuştur” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ da, bu tür hizmetlerin Yozgat’ın büyüyüp gelişmesine katkısı olacağını belirterek, tesislerin Yozgat’a hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Yozgat Valisi Necati Şentürk ise, “Kızılay Kan Merkezi’nin ve temelini atacağımız bu tesislerin ilimize kazandırılmasında büyük emekleri bulunan TBMM Başkanımız Cemil Çiçek’e teşekkürlerimi sunuyor hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek de, Türk Kızılayı’nın, içeride ve dışarıda gerçekleştirdiği hizmetlerle, Türkiye’nin itibarını artıran kuruluşlardan birisi olduğunu belirterek, “Kızılay, dünyanın neresinde bir felaket ve sıkıntı olsa, tüm ülkelerden önce Türk bayrağını orada dalgalandırmaktadır. Yakın tarihte Japonya’da yaşanan ve herkesi derinden üzen felakette de Japonlara yardım elini uzatan ilk ülke Afet İşleri Genel Müdürlüğü ve Kızılay vasıtasıyla Türkiye olmuştur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kızılay’ın her türlü hayırlı işlerinin yanında olacağım” diye konuştu.

Yozgat’ın kalkınması konusunda en önemli meselenin eğitim olduğunu ve Yozgat’ın, üniversite sayesinde daha hızlı gelişeceğini belirten Çiçek, hayırsever işadamları Erdoğan Akdağ ve Bilal Şahin’e teşekkür ettikten sonra, “Hayrı sevmeyen hemşehrilerimiz de var. Söz verdikleri halde sözlerini yerine getirmediler” diyerek, isim vermeden bazı işadamlarına sitemde bulundu.

Daha sonra törenle tesislerin temeli atıldı.

Çiçek ve Bozdağ, cirit gösterisini izlediler

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Vali Necati Şentürk, Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve diğer protokol mensupları daha sonra vatandaşlarla birlikte 12. Uluslararası Sürmeli Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen cirit müsabakalarını izlediler.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, sporculara TBMM arması taşıyan forma ve şapka hediye ettikten sonra ‘böylesine güzel ve tarihî bir sporu yaşattıkları için’ kendilerini tebrik etti.

Saha açılışı ve Bilal Şahin Külliyesi’nde İnceleme

Çiçek ve Bozdağ, cirit müsabakalarının ardından Yozgat Belediyesi’nin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte yaptırdığı futbol sahası ve tesislerinin açılışını gerçekleştirdiler. Tesiste penaltı vuruşu yapan Çiçek ve Bozdağ, Azerbaycan halk oyunları ekibiyle sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Çiçek ve Bozdağ, son olarak yapımı devam etmekte olan Bilal Şahin Külliyesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Hiç yorum yok: