9 Temmuz 2011 Cumartesi

Sürmeli Festivali başladı

Bu yıl 8-10 Temmuz tarihleri arasında 3 gün devam edecek olan 12. Uluslar arası Sürmeli Festivali, dün düzenlenen açılış töreni ve ilk gün etkinlikleri ile başladı.

Program, Sorgun Mehter Takımı ve Erzincan Atlı Spor Okulu’ndan atlı sporcuların eşliğinde, Nida Tüfekçi Anıtı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden Festival yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş sırasında etrafa gül kokusu püskürtüldü.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki açılış töreninde, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Atatürk Anıtı’na festival çelengi koydu. Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, törende yaptıkları konuşmalarda, festivalin Yozgat’ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlendiğini ifade ettiler.

Daha sonra Bozok Birlik ve Kardeşlik Kültür Sergisi ile Çanakkale Şehitleri Resim Sergisi’nin açılışı yapıldı. Öğleden sonra, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Abdallar Topluluğu’nun gösterisi sergilendi. Akşam saatlerinde Arnavutluk ve Azerbaycan halk dansları toplulukları gösterilerini sundular. Sirk gösterisiyle devam eden program, Yozgatlı sanatçılar Murat Balaban, Osman Köseoğlu, Mustafa ve Sekine Tatlıtürk’ün katıldığı konserle devam etti. İlk gün programı, havai fişek gösterisi ile sona erdi.

Hiç yorum yok: