24 Temmuz 2011 Pazar

Boğazlıyanlı genç, Antalya’da çalıştığı lunaparkta geçirdiği iş kazasında hayatını kaybetti

Antalya’da Aktur Park isimli lunaparkta çalışan Boğazlıyanlı 24 yaşındaki Özkan Kayhan, ‘typhoon’ isimli eğlence aracının çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Özkan Kayhan’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatan polis, işletmenin müdür yardımcısı A. Ç. ve olayın meydana geldiği makinenin sorumlusu R. A.’yı gözaltına aldı.

Özkan Kayhan’ın cenazesi, amcası ve kuzenleri tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu Morgu’nda yapılan otopsinin ardından alınarak, Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne getirildi.

***

Personel Müdürü: 6 saat önce işe başlamıştı

Aktur Park Personel Müdürü Veli Kılınçaslan, Özkan Kayhan’ın kazadan 6 saat önce işe başladığını ileri sürdü. Kazanın Özkan Kayhan’ın dikkatsizliği sonucu meydana geldiğini iddia eden Kılınçaslan, “Parkımız içerisinde iştirakçi bir firmaya ait olan typhoon eğlence ünitesinde bilet görevlisi olarak çalışan Özkan Kayhan isimli arkadaşımız bir an dikkatsizliği neticesinde çalışan makinenin çarpmasıyla maalesef hayatını kaybetmiştir. Müşterilerin makine üzerinde makine çalışırken eğlendiği esnada Özkan Kayhan isimli arkadaşımız makine altından karşıdan karşıya geçmeye çalışırken bu esnada makinenin çarpmasının etkisiyle maalesef hayatını kaybetmiştir” diye konuştu.

Kılınçaslan, ‘typhoon’ isimli aracın arızalı olduğunu ve olay günü vatandaşların hizmetine açıldığını söyledi.

Özkan Kayhan’ın cenazesi, amcası ve kuzenleri tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu Morgu’nda yapılan otopsinin ardından alındı.

Kuzen Levent: Özkan 2 aydır orada çalışıyordu

Kayhan’ın cenazesi Yozgat’ın Boğazlayan İlçesi’ne götürülmek üzere yola çıkarken kuzeni Levent Kayhan, Özkan Kayhan’ın işe başladıktan 6 saat sonra öldüğüne dair haberlerin doğru olmadığını söyledi. Kayhan, şöyle konuştu:

“Kuzenim Özkan dün gece yaşanan iş kazası sonunda hayatını kaybetmiş. Biz de duyar duymaz hemen geldik. Yapılan bazı açıklamalar var. Kuzenimin o gün işe başladığı, sadece 6 saattir orada çalıştığı söyleniyor. Bu tamamen yalan. Çünkü ben Özkan’ı 28 Mayıs tarihinde iş yerinde, yani hayatını kaybettiği lunaparkta ziyaret ettim. Kendisiyle sohbet ettik. 240 TL haftalık alacağını söyledi. Bana 22 Mayıs tarihinde işe başladığını ve sigortasının olmadığını söylemişti. Kuzenim tam 2 aydır orada çalışıyor.”

Levent Kayhan, Özkan Kayhan’ın anne ve babasının rahatsızlandıkları için cenazeyi almaya gelemediğini söyledi. Cenazeyi amcası İbrahim Kayhan teslim aldı.

Hiç yorum yok: