24 Temmuz 2011 Pazar

Sorgun Yukarı Eymirler Köyü’ne 3 katlı cemevi

Cemevi’nin açılış töreninde konuşan, Almanya SPD Eyalet Milletvekili Ali Rıza Şimşek, “Bir ülkede fakirlik sadece işsizlikle ölçülmemeli. Yok olan kültürler de en büyük fakirliktir. İşte sizler burada bu yok olan fakirliğe bir çözüm getirdiniz” dedi.

Toplam bin 280 metrekarelik alan üzerine inşa edilen 3 katlı cemevinde toplantı salonları, kütüphane, yemekhane, aşevi, morg ve tuvalet bulunuyor.

Cemevinin açılış törenine CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, İl Genel Meclisi Üyesi Ali Ünlü, Ankara Cemevi Vakfı Onursal Başkanı Faruk Ali Yıldırım, Fransa Cemevleri Yaptırma Derneği Başkanı Gazi Acer, Eymir Beldesi Belediye Başkanı Çetin Mertoğlu, Belencumafakılı Beldesi Belediye Başkanı İhsan Telli ve çok sayıda davetli katıldı.

***

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Yukarı Eymirler Köyü’nde yaptırılan cemevi, Almanya SPD Eyalet Milletvekili Ali Rıza Şimşek’in de katılımıyla törenle açıldı.
Şimşek, 380 bin Liraya mal olan cemevinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, cemevlerinin geçmiş yıllarda Alevi kültürü içerisinde bir nevi halk mahkemesi görevi gördüğünü, o kültürle yoğrulan Alevi kültürünün giderek bu özelliğinden uzaklaştığını belirtti.

Yeni açılan cemevleriyle 800 yıllık kültürün yeniden hayata geçirildiğini ifade eden Şimşek, “Bir ülkede fakirlik sadece işsizlikle ölçülmemeli. Yok olan kültürler de en büyük fakirliktir. İşte sizler burada bu yok olan fakirliğe bir çözüm getirdiniz” dedi.

Konuşmaların ardından, cemevinin açılışı yapıldı.

Toplam bin 280 metrekarelik alan üzerine inşa edilen 3 katlı cemevinde toplantı salonları, kütüphane, yemekhane, aşevi, morg ve tuvalet bulunuyor.
Cemevinin açılış törenine Ankara Cemevi Vakfı Onursal Başkanı Faruk Ali Yıldırım, Fransa Cemevleri Yaptırma Derneği Başkanı Gazi Acer, CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, İl Genel Meclisi Üyesi Ali Ünlü, Eymir Beldesi Belediye Başkanı Çetin Mertoğlu, Belencumafakılı Beldesi Belediye Başkanı İhsan Telli ve çok sayıda davetli katıldı.

Hiç yorum yok: