21 Temmuz 2011 Perşembe

Vali Şentürk: Artık projeler dönemindeyiz
Her kaymakamdan en az 1 proje bekliyorum

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Türkiye’de artık plansız-programsız ve projesiz hiçbir yatırıma kaynak tahsis edilmediğini belirterek, her ilçe kaymakamından en az 1 proje beklediğini söyledi.

Şentürk, “Kaymakam arkadaşlarımız proje hazırlayacaklar, proje yapacaklar. AB projesi olacak, TUBİTAK projesi olacak, ORAN projesi olacak, belki ORAKAP ile ilgili projeler olacak ve daha başka kuruluşlardan kaynak teminine yönelik proje yapacaksınız” diye konuştu.

Tarımda modern tekniklerin kullanılması gerektiğinin altını çizen Şentürk, ilk planda 8 göletin “Toplu Basınçlı Damla Sulama Sistemi”ne geçilmesi için hazırlatmış olduğu projelerin Tarım Bakanlığında kabul görerek gerekli hibenin alındığını da kaydetti.

***

Kısa adı ORAN olan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın 2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı, İl Özel İdaresi Genel Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile tanıtıldı.

Toplantıya Vali Necati Şentürk, Vali Yardımcısı Salih Gelgeç, İlçe Kaymakamları, yatırımcı kurum kuruluş müdürleri ve ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu katıldı.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu’nun 2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı hakkında bilgiler vereceğini belirttikten sonra, kaymakamlara bazı uyarılarda bulundu. Şentürk, şöyle konuştu:

“Bugün burada sizlere ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, 2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı hakkında bilgiler verecektir. Bizler de onun açıklamaları ve kendi çalışmalarınız doğrultusunda sizlerden Avrupa Birliği, TÜBİTAK, ORAN ve diğer ilgili kurumlar için proje hazırlamanızı istiyoruz. Artık projeli bir dönemdeyiz. Plansız programsız ve projesiz Türkiye de hiçbir yatırım gerçekleştirilmemektedir ve kaynak tahsis ve temin imkânı yoktur. Bu itibarla kaymakamlarımızdan birden fazla proje istiyorum; bunu da kaymakamlarımızın performansı konusunda önemli bir faaliyet olarak görüyorum. Daha önceki toplantılarda da ifade ettiğim gibi tarımda modern tekniklerin kullanılması gerekiyor. Bu itibarla ilk planda 8 göletin “Toplu Basınçlı Damla Sulama Sistemi”ne geçilmesi için hazırlatmış olduğum projeler, Tarım Bakanlığı’nda kabul görerek gerekli hibe alınmıştır.”

Kaymakamlara asfalt uyarısı

Köydes kapsamında yürütülen asfalt çalışmalarını da yakından takip ettiğini ifade eden Şentürk,bu konuda da kaymakamlara uyarıda bulundu. Şentürk, şöyle konuştu:

“Asfalt konusuna çok önem vermenizi istiyorum. Dün Şefaatli bölgesinde yapılan asfaltları gezdim, eksiklikleri, noksanlıkları tespit ettim. Şimdi Kaymakam arkadaşlarımıza tekrar tekrar söylüyorum; mutlaka ve mutlaka asfaltların başlarında bulunsunlar, adeta bir şantiye şefi gibi görev yapsınlar. Geleceğim, arabadan inip tek tek yürüyüp, göreceğim. Eksiklikler olursa bunların hesabını sorarım. Kaymakamlardan bir tutanak beklediğimi söylemiştim daha önce. 2 Kaymakamdan gelmiş, gerisinden gelmemiş. Niçin gelmediğini de sormak üzereyim, bu konuda da bilginiz olsun.”

Daha sonra ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, ORAN 2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı hakkında bilgiler verdi.

Toplu Basınçlı Damla Sulama Sistemine Geçiş Protokolü imzalandı

Toplantıda ayrıca Tarım Bakanlığı tarafından kabul edilen Sarıkaya, Aydıncık, Yerköy, Sorgun, Boğazlıyan ilçelerinde bulunan 8 göletin “Toplu Basınçlı Damla Sulama Sistemi’ne Geçiş Protokolü”, ilgili İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanları olan kaymakamlar ve Tarım İl Müdürü Ünal Koçak tarafından imzalandı.

Hiç yorum yok: