20 Mayıs 2011 Cuma

Yozgat siyasetinin cevap bekleyen soruları,
TV 8’in canlı yayınında cevaplandı

Gazeteci Tayfun Talipoğlu’nun sunduğu ve TV 8’de canlı olarak yayınlanan “Seçim Kervanı”nın bu günkü durağı, Yozgat oldu.

Cumhuriyet Meydanı’na kurulan platformdan canlı olarak yayınlanan ve yaklaşık 1,5 saat süren programda sırasıyla, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat birinci sıra milletvekili adayı Mehmet Ekici, CHP Yozgat birinci sıra adayı Ali Ayık ve AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat birinci sıra adayı Bekir Bozdağ, yerel basın mensuplarının sorularını cevapladılar.

Programa, yerel basını temsilen Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, Merhaba Yozgat gazetesi sahibi Ahmet Büyüksoy, Yozgat Hakimiyet gazetesi sahibi Yusuf Kenan Yılmaz ve İleri gazetesi Yazı İşleri Müdürü Seda Erkılıç katıldı.

Programda, HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı ve birinci sıra milletvekili adayı Kâzım Arslan ile yapılan bir röportaja da yer verildi.

Seçim Kervanı’nda, yerel basınının temsilcileri, adaylara Yozgat’ta seçim döneminde gündeme gelen ve kamuoyunda açıklama getirilmesi beklenen bazı siyasî ve ekonomik konulara dair sorular sordular.

Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı ve Yozgat gazetesi sahibi Osman Hakan Kiracı, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Mayıs’ta düzenlenen Yozgat mitinginde “Yozgat’ı marka şehir yapacağız” vaadinde bulunduğunu hatırlatarak, Yozgat’ın nasıl ‘marka şehir’ yapılacağını sordu. Bozdağ, Kiracı’nın sorusunu, özellikle ulaşım alanında yapılan ve yapılması planlanan çalışmaların Yozgat’a sağlayacağı katkıları anlatarak cevapladı.

Kiracı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici’ye de, Önceki Cumhurbaşkanı seçiminde MHP’nin oylamaya katılarak Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesinin yolunu açtığını hatırlatarak, önümüzdeki seçimde Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olması hâlinde nasıl bir siyasî tavır sergileyeceklerini sordu.

Programda Mehmet Ekici, hükümeti, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası’nın her fırsatta dile getirdiği ve seçim döneminde yerel basının da üzerinde durduğu Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi Projesi’ne destek vermemekle suçladı. AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ise, bu projenin aslında kendilerine ait bir proje olduğunu belirterek, “Kendi projemize destek vermememiz mümkün olabilir mi?” diye sorarak, açıklamalarda bulundu.
Bir soru üzerine Bozdağ, Et ve Balık Kurumu’na devredilen entegre tesislerde çalışan işçilerin mağdur edilmeyeceklerini de tekrarladı.

CHP Yozgat birinci sıra milletvekili adayı Ali Ayık da, Yozgat çiftçisinin tarım ve hayvancılık alanındaki sıkıntılarını dile getirdi.

TV 8’de Yozgat Cumhuriyet Meydanı’ndan canlı olarak yayınlanan Seçim Kervanı programının bütün ayrıntılarını, daha sonra Yozgat Muhabir’de okuyabilirsiniz…

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: