29 Mayıs 2011 Pazar

İmam Hatip’lilerden Kılıçdaroğlu’na tepki

Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İmam Hatip Liselerinin (İHL) kapatılmasını öngören açıklamalarına tepki gösterdi.

Şefaatli’deki STK’lar adına bir açılama yapan Şefaatli İmam Hatip Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Kaya, CHP’deki aynı zihniyetin 28 Şubat’ta da İHL’leri yok etmeye çalıştığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İmam Hatip Liselerine yaklaşımını kınadıklarını ifade eden Kaya, eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

“İmam Hatip Liseleri sadece din görevlisi yetiştirmemektedir. İmam Hatip Lisesi mezunu her gencimiz imam olarak çalışacak diye bir şey yoktur. Bizim çocuklarımız hem lise eğitimi alsın, hem de dinini öğrensin istiyoruz. Gençlerimizin bir elinde Kur’ân menfezli ilimler, diğer elinde çalışacağı mesleğin gerektirdiği bilgiler olsun istiyoruz. Lütfen elinizi ve dilinizi okullarımızın üzerinden çekiniz. Bu milletin her ferdi dindar olmasa da dindar olanı sever. Şu seçim arifesinde kendinizi zor durumda bırakmayınız. Bizler İmam Hatip Liselerini seven camia olarak sizden bir açıklama ve özür bekliyoruz.”

Şefaatli’deki STK’ların ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısına, Şefaatli İmam Hatip Mezunları Derneği, Şefaatli İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Derneği, Şefkat Eğitim Kültür Dayanışma Derneği, Günışığı Derneği, Paşaköy Kültür ve Dayanışma Derneği, Yükseköğretim Yaptırma Derneği, Şefaatli Spor Derneği, Türk Diyanet Vakıf-Sen Temsilciliği, Diyanet-Sen Temsilciliği, Şefaatli Hizmet-İş ,Türk Yerel-Sen Temsilciliği,Toç-Bir-Sen Temsilciliği, Eğitim Bir-Sen Temsilciliği, Kurs ve Okul Talebeleri Yardım Derneği katıldı.

(Kaynak: timeturk.com)

Hiç yorum yok: