27 Mayıs 2011 Cuma

Rektör Uçar: Ayrı ayrı fakülteler olarak değil, hepsinin işbirliği ile projeler üreteceğiz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Tamer Uçar, Yozgat’ın kalkınmasına üniversitenin sağlayacağı katkı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Yozgat’ın en büyük probleminin işsizlik ve yoksulluk olduğunu belirten Rektör Uçar, şehrin ekonomik yapısını şöyle özetledi: “Nüfusun önemli bölümü kırsalda yaşıyor. Ekonomisi büyük oranda tarıma dayalı. Ekonomi, sanayi yetersiz, daha çok KOBİ’ler hâkim.”

Rektör Uçar, üniversite olarak Yozgat’ın kalkınması için yapacakları çalışmalarda uygulayacakları yöntemi de şöyle ifade etti:

“Kırsal alanın geliştirilmesi için, bizim üniversitemizde mevcut olan bazı fakültelerin ayrı ayrı değil de, işbirliği hâlinde bazı projelere imza atması gerektiğine inanıyoruz. Bu yönde çalışmalarımız da olacaktır. Biz üniversiteyle halkımızı kucaklayan, bulunduğu bölge ile barışık bir yönetim olmayı hedefliyoruz.”

Rektör Uçar, Ziraat Fakültesi’nin bitki ve hayvansal üretimde bilgi verecek durumda olduğunu, fakat yörenin durumu göz önüne alındığında Veterinerlik Fakültesi’nin bulunmayışının eksiklik olduğunu belirtti.

Veterinerlik Fakültesi kurmanın, Tıp Fakültesi kurmak kadar zor olduğunun da altını çizen Uçar, üniversiteye yeni bölümler açmanın zor olmadığını; ancak asıl önemli olanın, bu bölümlere öğrenci alabilmek için gerekli asgarî şartları hazırlamak olduğunu vurguladı.

Türkiye’de yeterli öğretim personeli yetişmediğine dikkat çeken Uçar, bu konuda yaşanan sıkıntıyı şöyle özetledi: “Çok sayıda üniversite var, yeterli sayıda öğretim görevlisi olmayınca öğrenci de alamıyorsunuz.”

Uçar, Bozok Üniversitesi’nin 14 profesör, 9 doçent, 101 yardımcı doçent, 21 okutman, 148 asistan, 8 uzman olmak üzere toplam 396 öğretim görevlisi ile ilin stratejisini izleyerek, hem yöre halkına hem de bütün ülkeye ve evrensel bilime, yükseköğretim stratejilerine uygun bir çizgide hizmet vermeyi amaçladıklarını söyledi.

Eğitim açısından fiziksel mekânın önemli olduğunu da belirten Uçar, öğrencilerin yemyeşil bir kampüs istediklerini, ayaklarının toza, çamura bulaşmayacağı bir mekânda eğitimlerini tamamlamanın hakları olduğunu söyledi.

Uçar, Bozok Üniversitesi öğrencilerinin umuma açık yerlerde internete girebilecekleri “Kontrollü İnternet Merkezleri” kurmayı düşündüklerini, bu merkezde öğrencilerin gerekli ders notlarına kolaylıkla ulaşabilmelerini sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Hiç yorum yok: