19 Mayıs 2011 Perşembe

Açılışını Başbakan Erdoğan’ın yaptığı Erensan’dan Yozgat’a 10 milyon dolarlık yeni yatırım

(Fotoğraf: erensan.com.tr)

17 Mayıs’ta Yozgat’ta halka hitab eden ve toplu açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmete açtığı 16 tesisten birisi de, Erensan Isı Tekniği Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yeni üretim tesisleriydi.

“Türkiye’nin bölgesinde ve dünyadaki itibarı giderek yükseliyor” diyen Erensan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eren, Yozgat’taki fabrikaya 10 milyon dolarlık yatırımla 2 yeni üretim holü daha ekleyerek üretimdeki hol sayısını 5’e çıkardıklarını söyledi. Eren, “Erensan’ın Yozgat Fabrikası, bu yönü ile tersine göç olgusunun sembol yatırımlarından biri haline geldi” dedi.

Erensan’ın önceki üretim holünün açılışını da 2008 yılında AK Parti Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ ile Mehmet Çiçek yapmıştı.

Yozgat’a 10 milyon dolarlık yatırım daha

Kazan ve basınçlı kap sektörünün önde gelen kuruluşlarından Erensan’ın teknolojisini yenilediği ve üretim kapasitesini artırdığı Yozgat Fabrikası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Mayıs’ta Yozgat’ta gerçekleştirdiği toplu açılışlar kapsamında hizmete girdi.

Erensan, İki yeni hol eklenerek büyütülen Yozgat Fabrikası’ndaki üretim kapasitesini yıllık 6 bin tona yükselterek ihracat hedeflerini de aynı oranda artırdı. Erensan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eren, şu açıklamada bulundu:

“Erensan, Avrupa’dan Ortadoğu’ya kadar dünyanın 72 ülkesindeki birçok sembol yapıda tercih ediliyor. Türkiye’nin bölgesinde ve dünyadaki itibarı giderek yükseliyor. Sadece Basınçlı Kap ve Kazan Sektörü’nün değil Makine Sektörü’nün de bir markası olarak Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde üzerimize düşeni yapmak için Yozgat’ta bulunan fabrikamıza 10 milyon dolarlık yatırımla 2 yeni üretim holü daha ekleyerek üretimdeki hol sayısını 5’e çıkardık.”

“Yozgat’ın ikinci büyük sanayi kuruluşu olarak bu kentte yarattığımız istihdamı yüzde 50 artırarak şehir ekonomisine de katkı sağlamış olmanın gururunu yaşıyoruz” diyen Ali Eren, “Erensan’ın Yozgat Fabrikası, bu yönü ile tersine göç olgusunun sembol yatırımlarından biri haline geldi” dedi.

Önceki üretim holünün açılışını Bekir Bozdağ yapmıştı

Erensan’ın önceki üretim holünün açılışını da 2008 yılında AK Parti Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ ile Mehmet Çiçek yapmıştı.

2008 yılının Ağustos ayında Yozgat Organize Sanayi bölgesindeki Erensan tesislerinde düzenlenen törene; Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şenol Daştan, siyasi parti temsilcileri ve diğer konuklar katılmıştı.

Törende bir konuşma yapan Erensan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Eren, Yozgat’a yatırım yapmaya devam edeceklerini belirterek, şunları söylemişti:

“Erensan Grubu 42 yılı aşkın geçmişi, 2 fabrikası, 300’e yakın çalışanı ve sektöre getirdiği yenilikleri ile sektörün öncüsü konumundadır. Erensan, üretiminin % 40’ını ihraç ederek de ülke ekonomisine önemli bir katma değer sağlamaktadır. Kurulduğu günden bugüne 50 binin üzerinde kazan satışı ile Erensan Grubu, Türkiye endüstriyel ve merkezi ısıtma kazan sektörünün lideridir. Grup tüm faaliyet alanlarında; başta Fransa, İtalya, İngiltere, Rusya, İspanya olmak üzere, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’yu kapsayan 45 ülkede faaliyet göstermektedir.

Erensan Isı Tekniği Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1998 yılında Yozgat’ta üretime başladı. 30 bin m2 açık 5 bin m2 kapalı alanda, 160 çalışan ile faaliyet gösteren Erensan Isı Tekniği A.Ş. 60 kW’dan 5 MW’a kadar merkezi ısıtma sıcak su kazanları üretiyor.

Hiç yorum yok: